18 noiembrie 2018

Cârnati in aluat cu sos de mustar

Print



    Sarbatorile sunt aproape si gandurile noastre fug tot mai des spre ce ar ar trebui sa pregatim pentru masa de sarbatori! Aperitivele sunt la mare cautare si mai stim ca sunt primele asezate pe masa, inaintea fripturii. Asadar trebuie sa muncim mai mult pentru a le prepara, dar din lipsa timpului, apelam tot mai des la aperitive rapide care sa fie gustoase si sa arate in acelasi timp apetisant.
    De aceea, pentru aceasta reteta am folosit carnatii subtiri Maestro de la Caroli! Stiati ca Maestro este prima gama de produse, de la Caroli, care contine 100% ingrediente naturale: carne de porc, condimente naturale si telina, fara E-uri, fara aditivi, conservanti sau nitriti adaugati?
   Asadar aperitivele mele au fost gata fara prea mult efort sau timp consumat! Gustoase si de mare efect!





Ingrediente:
(pt. aproximativ 30 buc.)
400 gr aluat de foietaj
un ou
seminte de mac

Pentru sosul de mustar:
1 lingura mustar Dijon
1 lingura mustar cu boabe
1 lingura smantana fermentata
busuioc verde (optional)

Preparare:
1. Incalzim  cuptorul la 200 grade Celsius. 


2. Pe masa de lucru presarata cu faina intindem cu sucitorul foaia de aluat, doar atat cat sa o subtiem putin, pe lungime, nu pe latime. Taiem dreptunghiul de aluat astfel format in cinci fasii egale.
3. Batem oul intr-un bol mic si ungem marginile fiecarei fasii de aluat cu ou batut. Punem un carnat pe lungime si rulam usor pana se lipesc marginile. Procedam la fel si cu celelalte patru fasii de luat. Taiem fiecare carnacior rulat in sase bucati egale.
4. Asezam apoi bucatile pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt la distanta de aproximativ 2 cm una de alta. Ungem carnatii in aluat cu ou batut si presaram deasupra seminte de mac. Coacem carnatii aproximativ 15-20 de minute pana se rumenesc frumos. 



5. Amestecam mustarul cu smantana si busuiocul (optional), apoi ii putem servi.



Pofta buna!

Niciun comentariu: