29 martie 2012

Cozonac cu nuca

Print




     Pufos, moale si aromat - acesta este cozanacul pe care ma pregatesc sa-l fac de Paste:) Abia astept sa-i simt aroma raspandita in toata casa!


Ingrediente pt. un cozonac:
500 gr faina tip 000
4 galbenusuri
1 albus
25 gr drojdie proaspata
250 ml lapte
150 gr zahar
75 gr unt topit
un praf de sare
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
30-50 ml ulei pt. framantat aluatul

Pentru umplutura:
200 gr nuca macinata
30-40 gr cacao
3 albusuri
150 gr zahar
esenta de rom.

Pentru decorat:
un ou batut
mac

23 martie 2012

Prajitura cu foi de napolitana si nuca

Print


 
       O prajitura de care nu ma satur niciodata, chiar daca este un pic prea dulce pentru gustul meu:) O fac destul de rar si o savurez cu mare placere alaturi de o cafeluta amara!



Ingrediente:

400 gr zahar
4 galbenusuri
200 gr unt sau margarina
250 gr nuca macinata
5 foi de napolitana 25x30cm
esenta de rom

18 martie 2012

Pâinici irlandeze

Print



     Am facut aceste pâinici fragede dis de dimineata. Le-am servit la micul dejun, unse cu gem de caise, alaturi de un ceai aromat de fructe. Usor de facut si super delicioase! O varianta ideala de paine fara a fi nevoie de drojdie. Eu am ales varianta cu stafide si ou pentru pentru ca voiam sa fie putin dulci;)



Ingrediente:

450 gr faina
un ou
350 ml lapte batut cu o consistenta mai groasa
70 gr stafide
un praf de sare
o lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu

15 martie 2012

Baclava

Print



     Pentru prepararea unei baclavale reusite nu este nevoie de multa indemanare:) Se prepara usor si rapid. In retetele turcesti se folosesc ca si condimente: nucsoara, scortisoara si cuisoarele. Eu am preparat-o dupa gustul meu, folosind esenta de vanile. Daca agreati mai mult primele condimente, puteti inlocui esenta de vanilie si va iesi o baclava mult mai aromata.



Ingrediente:

400 gr foi placinta
400 gr nuca macinata
200 gr unt topit
500 ml apa
300 gr zahar
250 ml miere
1-2 linguri zeama de lamaie
esenta de vanilie
 

9 martie 2012

Rulada de porc

Print



     O reteta apetisanta pentru o zi speciala sau pur si simplu pentru o masa copioasa in familie :)


Ingrediente:

un muschiulet de porc (aprox. 700gr)
200 gr carne tocata de porc
100 gr piept de pui taiat cubulete mici
1 ou
2 catei de usturoi pisati
1/2 legatura marar tocat marunt
o ceasca cu vin alb
o ceasca cu apa calda
sare si piper dupa gust
2-3 linguri cu ulei