6 iunie 2021

Rulada pufoasa cu dulceata de zmeura

Print


   

   Din pachetul generos cu produse naturale trimis de cei de la Din Eden, am folosit dulceata de zmeura, preparand un desert rapid si delicios doar cu ingrediente simple si fara pretentii! 

  Despre produsele celor de la Din Eden va pot spune ca sunt toate preparate din fructe bio culese doar din zona montana! Siropuri presate la rece și dulceturi aromate si delicioase! Le recomand cu mare drag!


Ingrediente:
4 oua
120 gr faina
120 gr zahar
2 linguri ulei
o lingurita esenta de vanilie
200 gr dulceata de zmeura
50 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
Preparare:
1. Facem blatul pentru rulada astfel: mixam ouale cu zaharul timp de 15-20 de minute pana isi tripleaza volumul. Punem apoi faina putin cate putin amestecand foarte incet de jos in sus. Adaugam treptat uleiul si esenta de vanilie amestecand la fel de incet.



2. Punem compozitia intr-o tava (eu am folosit tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mare timp de 5 minute si apoi 10-15 minute la foc mic. Dupa ce s-a copt oprim focul si lasam blatul in cuptor 5-10 minute cu usa intredeschisa, sa se raceasca usor apoi scoatem tava si il lasam sa se raceasca complet.


3. Dupa ce s-a racit taiem marginile blatului si apoi ungem cu dulceata de zmeura. Rulam usor rulada dezlipind incet de pe hartia de copt. Strangem usor rulada si apoi o infoliem in folie alimentara. 


4. O dam la frigider jumatate de ora, apoi scoatem folia si o glazuram cu ciocolata topita. Lasam ciocolata sa se intareasca (eu nu am avut rabdare), o feliem si o servim cu mare placere!


Pofta buna!

Niciun comentariu: