7 iunie 2020

Pate de linte rosie cu ciuperci

Print



    O gustare delicioasa si sanatoasa pentru dimineti perfecte! Linte si ciuperci intr-o combinatie absoluta! Cremos si extem de placut la gust! 
    Daca din fericire mai detii si cel mai nou blender de mana ErgoMixx de la Bosch cu functie de vidare, te ajuta sa pastrezi proaspat pateul preparat, pentru mai multe zile in frigider! Accesoriile de vidare sunt incluse: caserola si pungi pentru vidare. Asa am scapat eu de bucatarit in fiecare zi si cel putin o saptamana mi-am asigurat micul dejun! 



Ingrediente:

250 gr linte rosie SanoVita
200 gr ciuperci (la borcan/conserva)
1 morcov
1 ceapa
3 catei de usturoi
50 ml ulei floarea soarelui
1 lingurita boia de ardei dulce
1 varf lingurita chimion
sare si piper dupa gust
patrunjel verde tocat pt. servit

Preparare:
1. Lintea o spalam in doua-trei ape apoi o punem la fiert impreuna cu morcovul taiat rondele pentru aproximativ 25-30 de minute. Raportul linte-apa este de unu la trei. Dupa ce lintea a fiert o punem la scurs intr-o strecuratoare.




2. Ceapa o tocam marunt si o punem intr-o tigaie impreuna cu 25 ml de ulei. O calim pana devine sticloasa apoi adaugam ciupercile si mai calim aproximativ 5 minute. Adaugam apoi usturoiul tocat marunt si mai calim 2-3 minute, dupa care oprim focul. Lasam legumele sa se raceasca complet.
3. Punem in vasul blenderului toate ingredientele racite, uleiul ramas, boiaua, chimionul, sare si piper dupa gust apoi mixam cateva secunde pana obtinem o pasta omogena. 



4. Servim pateul cu paine prajita (optional) si deasupra cu patrunjel verde tocat.






Pofta buna!

Niciun comentariu: