2 aprilie 2020

Chifle Kaiser

Print


   
   Cand esti in carantina iti gasesti de treaba! Dar nu-i bai, asa invatam sa ne preparam singuri mancarea, painea cea de toate zilele, prajiturile preferate, pentru care nu aveam timp de obicei. Si nu mai spun ca sunt mult mai gustoase si mai sanatoase, cand stii exact ce ai pus in ele! 



Ingrediente:

700 gr faina alba superiora
2 lingurite rase cu sare
1 lingurita zahar
250 ml apa calduta
200 ml lapte caldut
50 gr unt moale
20 gr drojdie proaspata
seminte de mac pt. decor


Preparare:
1. Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu sarea si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si turnam apa impreuna cu laptele, apoi untul, iar deasupra drojdia sfaramitata. Framantam aluatul cu mainile sau la robot. Cand aluatul devine neted si elastic fara sa se mai lipeasca de bol, il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit aproximativ 40 de minute. Aluatul dospit il rasturnam cu grija pe masa de lucru presarata cu putina faina si il impartim in 12 bucati egale, dupa care le rotunjim pe fiecare in parte. Acoperim bilutele de aluat cu un prosop si le lasam sa se odihneasca timp de 15 minute.


2. Din fiecare bila modelam cate un baton de circa 40 cm si formam chifle Kaiser. Prima data facem un nod in mijlocul batonului, dupa care capatul iesit in partea de sus se baga prin partea de jos, iar capatul iesit in partea de jos se introduce pe deasupra sub chifla. Chiflele astfel modelate le asezam in doua tavi antiaderente presarare cu putina faina, la o distanta de 3-4 cm una de alta. Le acoperim si le lasam la dospit 30 de minute. 


3. Intre timp incingem cuptorul la 210 grade Celsius, iar pe nivelul de jos punem un vas metalic. Chiflele crescute le pulverizam cu putina apa calduta si le presaram cu mac. Turnam 100 ml de apa fierbinte in vasul metalic si introducem chiflele in cuptor inchizand repede usa cuptorului.
4. Coacem chiflele aproximativ 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Le scoatem din cuptor si le asezam pe un grilaj ca sa se raceasca. Servim chiflele dimineata cu lapte cald, miere sau unse cu unt, sau pur si simplu ne facem sandvisuri gustoase cu ingredientele preferate. 



Pofta buna!

SURSA: AICI





Niciun comentariu: