9 decembrie 2019

Mamaliga cu branza de burduf si oua la cuptor

Print

   

   DE LA FERMA CU OMENIE: " O fermă ce a păstrat ce e bun în tradiţie şi o fabrică modernă pentru produse excepţionale, acesta e standardul ce ni l-am creat noi.
  Tot ce iese din făbricuţă e rodul a multor luni şi zile de muncă grea. Brânza-hrana noastră e la fel de bună pe cât a fost munca dinainte cu animalele şi cu hrana lor.
   Suntem mândri de fiecare bucată de brânză ce iese din ferma noastră şi împăcaţi că am făcut tot ce am putut să fie cât mai gustoasă şi naturală."

   Tot ce vreau sa va spun despre produsele DE LA FERMA CU OMENIE nu se poate descrie in cuvinte. Doar gustand din ele poti aprecia calitatea si iti poti da seama cat de mare este dragostea cu care au fost preparate! 


Ingrediente:
(pentru 4 portii)

250-300 gr malai
1l apa sau lapte
sare dupa gust
300 gr branza de burduf De La Ferma Cu Omenie
100 gr unt
100 gr fleica afumata
4 oua
4 linguri de cascaval ras De La Ferma Cu Omenie


Preparare:
1. Punem apa sau laptele la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa fiarba adaugam malaiul in ploaie amestecand continuu pentru ca sa nu se faca cocoloase. Cand mamaliga este fiarta (dupa proximativ 10-15 minute), o luam de pe foc si pregatim  patru vase termorezistente pentru a asambla ingredientele ramase. Daca nu aveti vase individuale pregatiti un singur vas termorezistent mai incapator.


2. Ungem cu unt vasele, apoi punem cu o lingura un strat subtire de mamaliga (in fiecare vas), peste care asezam un strat egal de branza de burduf, untul taiat cubulete si bucatele mici de fleica afumata. Mai asezam cate un stat identic cu primul iar deasupra asezam ultimul strat de mamaliga, in care formam niste adancituri cu dosul unei linguri. In fiecare adancitura punem cate cate un ou, cateva bucatele de fleica si cascaval ras deasupra.


3. Punem vasele intr-o tava si le dam la cuptor, pana cand albusul oului s-a intarit.
4. Servim preparatul cald, optional cu muraturi sau castraveti murati!



Pofta buna!





Niciun comentariu: