17 aprilie 2019

Cuscus cu legume

Print


  

  Cuscusul se gaseste in comert sub forma de granule, paste sau ca un gris. Nu trebuie consumat crud, ci rehidratat intr-o cantitate suficienta de apa fierbinte (aproape de doua ori mai multa decat cea de cuscus). Il poti cumpara de la magazinele naturiste, din marile lanturi de hypermarketuri sau de pe site-ul Sanovita. Pretul nu este mare, avand in vedere ca dintr-o punguta de 200 de grame, poti sa prepari pana la 6-8 portii, combinandu-l cu legume, carne sau diferite sosuri.
   Indicatiile de mai jos sunt pentru cuscusul sub forma de granule. 
Foarte important in preparare acestuia este raporul dintre cantitatea de lichid si cuscus. Cel mai perfect pentru mine ar fi de 1 la 1 1/2. Adica la o portie de cuscus, o portie si jumatate de apa sau supa. Si iarasi ceva foarte important e faptul ca nu trebuie fiert ci doar hidratat. Un cuscus preparat corect trebuie sa fie pufos si aerat, in niciun caz lipicios ca o mamaliga. 
  Cum se pregateste o mancare care are la baza cuscus? Rapid si usor, in doar cateva minute, in mai multe modalitati, in functie de reteta. Avand in vedere ca, de cele mai multe ori cuscusul pe care il gasesti in magazine este prefiert, adica  copt la aburi si apoi deshidratat, timpul de gatire scade foarte mult. In practica sunt suficiente 5 minute si preparatul este gata.
  Comanda si tu orice produs de pe www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘dinbucatariamea’ si primesti 15% reducere de fiecare data!


Ingrediente:
1 cana cuscus SanoVita
1 si 1/2 cana apa
o ceapa
un morcov
un ardei gras mic rosu 
50 gr mazare
2 linguri ulei de masline
sare dupa gust
rosii cherry si patrunjel verde pt. servit



Preparare:
1. Punem la calit ceapa tocata marunt impreuna cu uleiul de masline si lasam pana se inmoaie putin si devine transparenta.


2. Adaugam morcovul taiat rondele, ardeiul gras taiat fasii si mazarea. Lasam la calit doua minute dupa care adaugam apa, sare dupa gust si lasam sa fiarba cateva minute pana se inmoaie bine legumele.


3. Oprim focul si adaugam granulele de cuscus.  Amestecam usor pentru ca lichidul sa patrunda peste tot si acoperim.


4. Dupa 5 minute ridicam capacul si amestecam usor cu furculita. Servim cuscusul ca atare, ornat cu patrunjel verde si felii de rosii cherry sau ca si garnitura la friptura.




Pofta buna!

Niciun comentariu: