10 mai 2015

Indiene cu fructe si mascarpone

Print
  

   
   Aceste prajiturele pufoase si delicioase imi amintesc de anii copilariei! In varianta clasica prajitura era simpla cu frisca sau cu bezea, dar eu am transformat-o intr-un desert mai spectaculos, adaugandu-i fructe tropicale si crema fina de branza!



Ingrediente:
(pt. cca 18 buc)
Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina alba tip 000
o lingurita esenta de vanile
Pentru umplutura:
o conserva de 420 gr cu fructe tropicale de la Sun Food 
sau alte fructe la conserva (piersici, ananas, etc)
250 gr mascarpone
500 gr smantana pt. frisca cu minim 30% grasime
100 gr zahar pudra
o lingurita esenta de vanilie
Pentru sirop:
zeama de la compot
Pentru glazura:
150 gr zahar
150 ml apa
o lingura cacao
120 gr ciocolata neagra sau menaj cu minim 50% cacao
60 gr unt
o lingurita esenta de rom

Preparare:
1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le punem intr-un vas incapator si le batem spuma impreuna cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile amestecate in prealabil cu esenta de vanilie si treptat faina pe care o cernem deasupra si amestecam usor de sus in jos pana se incorporeaza bine.
2. Punem aluatul intr-un pos cu varful rotund si formam cercuri cu diametrul de 5-6cm, intr-o tava joasa tapetata cu hartie de copt. Coacem blaturile in cuptorul preincalzit la foc moderat aproximatic 12-15 minute. Le lasam sa se raceasca apoi le desprindem incet cu ajutorul unei palete.


3. Batem frisca bat, apoi adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie si la urma incorporam crema mascarpone.
4. Fructele le scoatem din zeama si le punem intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au scurs bine le taiem cubulete mici.
5. Glazura o preparam asfel: fierbem zaharul cu apa aproximativ 10-12 minute apoi dam deoparte si adaugam cacaua, apoi ciocolata rupta bucatele amestecand bine cu telul. La urma adaugam untul si esenta de rom, amestecand usor pana la omogenizare. Daca preparam glazura cu mult inainte de o folosi ea se va intari. Nu e nici o problema, in momentul cand vrem s-o folosim o punem cateva minute la bain marie.


6. Insiropam blaturile cu zeama de la compot si le umplem cu un strat de crema peste care adaugam o lingurita de fructe taiate cubulete si apoi inca un strat de crema. Dupa ce am terminat de umplut toate prajiturelele, le punem la frigider pentru cateva ore si apoi glazuram blaturile de deasupra cu glazura racita. Deasupra decoram cu un mot de crema peste care asezam o bucatita de fruct din compot.





Pofta buna!

Un comentariu:

Simona spunea...

Cat sunt de frumoase...