26 februarie 2015

Cartofi umpluti

Print



Ingrediente:
6 cartofi roz de marime medie
1 ou
150 gr smantana cu 20% grasime
150 gr kaizer sau sunculita afumata
patrunjel verde tocat marunt
2 linguri ulei de masline
sare si piper alb dupa gust


Preparare:
1. Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii scoatem din apa, ii lasam sa se racoreasca apoi ii curatam de coaja si ii taiem pe jumatate. Cu ajutorul unei lingurite ii scobim si punem miezul intr-un castron. Ungem fiecare cartof in scobitura cu ulei de masline.
2. Amestecam jumatate din miezul de cartofi cu oul, smantana, kaizerul taiat cubulete, putin patrunjel tocat, sare si piper alb. Cu amestecul obtinut umplem jumatatile de cartofi.
3. Asezam cartofii umpluti intr-o tava joasa tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptor, la foc moderat aproximativ 20-30 de minute.



4. Servim cartofii umpluti ca atare cu diferite sosuri sau ca si garnitura la fripturi.



Pofta buna!

Un comentariu:

Diaconta spunea...

Ce bine arata .
O idee buna pentru un pranz delicios.