30 noiembrie 2014

Friptura de gasca cu vin si ciuperci

Print



   Gasca este o pasare cu carne rosie, foarte hranitoare si gustoasa. Reteta cu vin si ciuperci scoate in evidenta gustul deosebit al carnii, rezultand o friptura frageda si aromata!


Ingrediente:
pulpele si pieptul (taiat in doua) de la o gasca 
1 kg ciuperci proaspete
300 ml vin rosu (merlot sau cabernet)
o lingura ulei de masline

Pentru marinada:
3-4 catei de usturoi pisati
cimbru
rozmarin
maghiran
3-4 linguri de vin rosu
zeama de la o jumatate de lamaie mica
o lingura ulei de masline
sare si piper

Preparare:
1. Amestecam toate ingredietele pentru marinada si ungem fiecare bucata de carne (crestata in prealabil) cu pasta obtinuta. Punem carnea la rece si o lasam sa se fragezeasca si sa absoarba aromele minim 3-4 ore, ideal ar fi peste noapte.


2. Intr-o tigaie antiaderenta punem o lingura cu ulei de masline si prajim carnea pe toate partile la foc iute 3-4 minute, pana se rumeneste frumos.


3. In sosul lasat de carne punem ciupercile spalate si taiate in patru si le calim aproximativ 10 minute, pana cand scade toata apa lasata de acestea.


4. Asezam bucatile de gasca intr-o tava si adaugam peste acestea un pahar mic cu apa (aprox. 100 ml) si vinul rosu. Acoperim tava cu un capac sau o folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la foc moderat pentru o ora si jumatate. Dupa aproximativ o ora si jumatate scoatem folia si adaugam ciupercile. Lasam tava descoperita si o mai lasam la cuptor aproximativ jumatate de ora ca sa scada sosul si sa se rumeneasca frumos carnea. Din când în când stropim carnea cu sosul din tavă.


5. Scoatem tava din cuptor si lasam carnea sa se racoreasca 10-15 minute. O servim alaturi de ciuperci, peste care punem una-doua linguri din sosul de vin format in tava.



Pofta buna!

Un comentariu:

Kyra spunea...

Arata tare apetisant!
Ma tot bate gindul sa incerc si eu o noua experienta.