4 iulie 2014

Inghetata de iaurt cu pricomigdale

Print


    

      Cremoasa, aromata si super racoritoare!Yummy!


Ingrediente:
400 gr iaurt gras tip grecesc
300 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
5-6 linguri cu zahar pudra
100 gr pricomigdale
1 lingura esenta de migdale


Preparare:

1. Batem smantana cu zaharul pudra pana devine pufoasa. Adaugam iaurtul si esenta de migdale mixand usor. 
2. Rupem biscuitii in bucati mari. Daca nu aveti masina de facut inghetata adaugati biscuitii imediat ce ati terminat de amestecat compozitia, apoi transferati amestecul intr-un vas cu capac si il puneti imediat la congelator. Tineti inghetata la congelator cateva ore pana se intareste.
3. Daca aveti masina de facut inghetata procedam astfel: punem compozitia de frisca cu iaurt in masina si procedam comform instructiunilor de utilizare. Biscuitii rupti ii punem la final cand inghetata este aproape gata. Daca i-am pune de la inceput s-ar inmuia si nu ar mai avea consistenta crocanta. Servim inghetata imediat sau o transferam intr-un vas cu capac si o punem la congelator. 



4. Inainte de servire ornam cu bucatele de pricomigdale.



Pofta buna!

2 comentarii:

Kyra spunea...

Nebunie pe cerul gurii!
Energie de intors muntii!
Rasfat!
Ce mai - D E L I C I O A S A!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Kyra! Esti o draguta!
Te pup!