Delicioasa aceasta mancarica! Preferata familiei;)
Ingrediente:
1kg mazare congelata sau proaspata
4 pulpe de pui
doua cepe potrivite
500 ml suc rosii
2 linguri cu pasta de rosii (bulion)
1/2 cescuta cu apa calda
o legatura marar verde
sare dupa gust
ulei
4 pulpe de pui
doua cepe potrivite
500 ml suc rosii
2 linguri cu pasta de rosii (bulion)
1/2 cescuta cu apa calda
o legatura marar verde
sare dupa gust
ulei
Preparare:1. Pulpele de pui le spalam si le taiem in doua. Le prajim pe ambele parti intr-o cratita cu ulei, pana se rumenesc usor.
2. Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem 50 ml ulei intr-o cratita, apoi adaugam ceapa si calim pana devine sticloasa. Adaugam 30 ml apa calda si o mai lasam sa fiarba inabusit 10 minute.
3. Intre timp pregatim o cratita cu apa calda in care punem mazarea. Fierbem mazarea cateva minute sau pana se inmoaie usor. O rasturnam intr-o strecuratoare si o lasam sa se scurga bine de apa.
4. Turnam sucul de rosii, bulionul si 50 ml apa calda peste ceapa. Lasam sa fiarba 5 minute, adaugam apoi mazarea, carnea prajita si sare dupa gust. Fierbem mazarea la foc mic timp de 10-15 minute, apoi adaugam mararul tocat marunt. Mai dam in cateva clocote si oprim focul.
5. Servim mancarea de mazare cu Catraveti in otet sau Salata de sfecla rosie cu hrean.
Pofta buna!
8 comentarii:
Si la mine este la mare cautare mancarea cu mazare!
Pup!
Si noua ne place mazarea!!! Chiar mult!
Si noi prefaram aceasta mancarica! Pup!
Atat de dulce si buna!
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Fancy Cake!!!
Va pup si va doresc o seara minunata!
Preferata mea : mazarea !! ;)
Vreau si eu o portie! :)
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos, Eden Imobiliare!!!
Pupici si o seara minunata va doresc!
Trimiteți un comentariu