O reteta apetisanta pentru o zi speciala sau pur si simplu pentru o masa copioasa in familie :)
Ingrediente:
un muschiulet de porc (aprox. 700gr)
200 gr carne tocata de porc
100 gr piept de pui taiat cubulete mici
1 ou
2 catei de usturoi pisati
1/2 legatura marar tocat marunt
o ceasca cu vin alb
o ceasca cu apa calda
sare si piper dupa gust
2-3 linguri cu ulei
un muschiulet de porc (aprox. 700gr)
200 gr carne tocata de porc
100 gr piept de pui taiat cubulete mici
1 ou
2 catei de usturoi pisati
1/2 legatura marar tocat marunt
o ceasca cu vin alb
o ceasca cu apa calda
sare si piper dupa gust
2-3 linguri cu ulei
Preparare:
1. Intr-un vas amestecam carnea de porc tocata, pieptul de pui taiat cubulete mici, mararul, oul, sarea, piperul si usturoiul pisat. Dupa ce le-am amestecat bine pana s-au omogenizat, lasam sa se intrepatrunda aromele.
2. Intre timp spalam muschiuletul si il tamponam cu un servet de hartie pentru a indeparta apa. Cu un cutit bine ascutit il despicam pe mijloc, apoi incet pe ambele laterale. Il batem cu ciocanul pentru snitele, cat de subtire putem dar foarte incet fara sa-l rupem.
3. Peste muschiuletul batut presaram putina sare si piper, apoi intindem compozitia cu carnea tocata.
4. Rulam muschiul, il legam strans cu o sfoara alimentara, de la un capat pana la celalalt, il presaram cu sare, il ungem cu o lingura de ulei, apoi il asezam intr-o tava pe care am uns-o in prealabil cu ulei. Turnam in tava cescuta cu vin si cea cu apa calda, apoi dam la cuptor pentru aproximativ o ora si jumatate la foc potrivit. Din 15 in 15 minute scoatem tava si ungem muschiul umplut cu sosul din tava. Daca sosul scade de tot pana sa fie gata muschiul, mai turnam cate un pic de vin.
5. Cand este gata il lasam sa se racoreasca, apoi scoatem incet sfoara cu care l-am legat. Dupa ce s-a racit complet il putem servi alaturi de diferite garnituri de legume, orez, sau simplu ca aperitiv.
POFTA BUNA!
29 de comentarii:
Foarte apetisanta rulada ta... Cu siguranta o voi incerca. Week-end placut!
Ce-mi place,trebuie s-o incercsi eu ,arata foarte bine!Pupici!
Arata grozav!
O fripturica pe cinste!Daca am si o salata imi e suficient!Pupici!
O sa cam repet ce au zis celelate comentarii.. dar adevarul este ca arata bine.
superba rulada! Musai trebuie incercata! Pupicei
Si nouã ne plac fripturile, cum ai pregãtit, mai ales când avem musafiri:)
Ruladele sunt si preferatele mele. Putem veni la masa ca vad ca-i suficienta si pentru musafiri. Pup si week-end placut!
Ce bunatate de rulada! Si ce bine arata! pup
arata minunat!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Flory!!!
Multumesc frumos, Sisters'Kitchen!!!
Multumesc frumos, Teo!!!Si eu o asociez tot cu o salata si imi e de ajuns:)
Multumesc frumos, The Wandering Oltean!!!
Multumesc frumos, Emily!!!
Multumesc frumos, Ramona!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!Desigur, cu mare placere!:)
Multumesc frumos, Timea!!!
Multumesc frumos, Alinutzika!!!
Va pup si va doresc o duminica cat mai frumoasa!
As papa rulada de porcusor la orice ora !!! ;) ... tare bine arata !!!!!!
Apetisanta rau !!! Feliutele sunt pentru mine, nu-i asa ? :d
Minunat arata, am sa-l fac dupa ce trece postul...:-)
Aspectoasa si gustoasa!
Duminica placuta!
Foarte interesanta si apetisanta!
Foarte frumoasa rulada.Nu prea maninc carne de porc,dar rulada aceasta vreau sa o pregatesc de Paste.O duminica frumoasa!
Arata... delicios!!!! Am salvat reteta! Pupici
Cat de bine arata! Cred ca a fost delicios!
Arata de milioane!
O saptamana frumoasa, Licuta!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos, Caietul cu retete!!!Desigur:))
Multumesc frumos, Dana!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Multumesc frumos, Mitinita!!!
Multumesc frumos, Paradis!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!
Multumesc frumos, Gaby!!!
Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!
Arata mult prea bine ca sa nu incerc reteta ! :)
Multumesc frumos, Mirela!!!Pup!
O minunatie de rulada! tare imi place porcul asta! pup
Antonina (nu ma pot loga damn it)
Arata tare bine. trebuie incercat.
Ce bine arata. Si trebuie sa fie buna buna! N-am facut pana acum nici o rulada. Poate-mi fac curaj.
Chiar bun. Cea ce am vazut pe pagina tau despre Blogger: Din bucătăria mea - Trimiteti un comentariu m-a impresionat. Te felicit pentru realizarea licutamarin.blogspot.com, care e un site care trebuie citita.
poate fi folosita si pulpa de porc,sau jambonul in locul muschiuletului? ms
Madalina, se poate folosi dar cred ca ar trebui tinuta mai mult la cuptor. Pulpa sau jambonul sunt mult mai tari decat muschiuletul.
O zi minunata iti doresc, si daca o faci astept impresii!
Trimiteți un comentariu