3 februarie 2016

Rulouri cu unt si cascaval

Print



   Cine poate rezista acestor pufosenii pline de cascaval si unt aromat? Gustari delicioase care se termina incredibil de repede si e clar ca dau dependenta! ;)



Ingrediente:
Pentru aluat:
300 ml lapte caldut
1 lingurita zahar
25 gr drojdie proaspata
500 gr faina de tip 000
2 lingurite sare
1 ou
50 ml ulei

Pentru umplutura:
100 gr cascaval
100 gr unt la temperatura camerei
1 ou mic
un praf de sare
Pentru pus deasupra:
1 ou mic
100 gr cascaval ras

Preparare:
1. Aluatul l-am preparat la masina de facut paine, la programul de framantare si crestere (functia: aluat de paine, pizza). Am pus ingredientele in ordinea urmatoare: laptele caldut amestecat cu zaharul, uleiul, sarea, oul, faina si la urma drojdia sfaramitata. 
2. Daca nu aveti masina procedati astfel: in 50 ml lapte caldut se pune zaharul, drojdia sfaramitata si se omogenizeaza pana se dizolva drojdia. Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o adancitura in mijloc, se adauga oul, se toarna restul de lapte, apoi laptele cu drojdia si la urma uleiul. Se framanta un aluat mai moale, pana cand devine elastic si nu se mai lipeste de bol sau de maini. Se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa aluatul la dospit 45-50 de minute, pana isi dubleaza volumul. 


3. Intre timp preparam umplutura astfel: intr-un bol radem cascavalul, adaugam untul moale si oul batut. Condimentam cu sare si omogenizam compozitia cu o furculita.


4. Aluatul crescut il rasturnam cu grija pe masa de lucru presarata cu faina si il impartim in doua. Din prima bucata de aluat intindem o foaie subtire dreptunghiulara si o umplem cu jumatate din umplutura. Rulam strans foaia si taiem bucati de 2,5-3 cm lungime, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de cel putin 1,5-2 cm una fata de alta. Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat. 


5. Acoperim rulourile si le lasam sa creasca aproximativ 30 de minute, dupa care le ungem cu ou batut si deasupra fiecaruia punem din belsug cascaval ras. Le coacem in cuptorul preincalzit la foc moderat pentru aproximativ 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Le servim calde.




Pofta buna!



2 comentarii:

Adina Stan spunea...

Vreau sa le fac pentru luatul din mot al nepotelei,fiindca par foarte tentante.Cate pufosenii
ies dintr=o portie?
Succes.

Licuta Marin spunea...

Ies cam 12-13 bucati dar destul de mari. Daca faceti ruloul mai subtire ies mai mici si implicit mai multe. Dejavantajul este ca pentru petrecerea de mot trebuie sa le faceti mai devreme si se racesc. Sunt mult mai gustoase cand sunt calde, abia scoase din cuptor. Spor la bucatarit va doresc! Daca erati mai aproape veneam sa v-ajut! ☺