22 februarie 2014

Prajitura cu morcovi si ciocolata

Print



   O prajitura pufoasa si aromata intr-o combinatie neasteptat de gustoasa! Un desert rapid de preparat, pentru care nu ai nevoie de ingrediente sofisticate.

 

Ingrediente:
6 oua
350 gr faina alba
300 gr zahar
200 gr morcovi rasi
100 gr fulgi de ciocolata sau ciocolata neagra
100 ml ulei de floarea soarelui
100 ml lapte
un plic praf de copt (10 gr)
o lingura esenta de vanilie
un praf de sare
zahar pudra pentru decor


Preparare:
1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem timp de 10-15 minute impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma groasa care nu curge din vas.
2. In alt vas amestecam galbenusurile cu sarea, apoi adaugand pe rand uleiul, esenta de vanilie, morcovul ras pe razatoarea mica, laptele si jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt.  Pentru amestecat ingredientele nu folosim mixerul ci doar o spatula sau o lingura.  Adaugam apoi, amestecand incet, alternand cate o lingura din albusul batut spuma si cate o lingura de faina pana terminam tot albusul si toata faina. La urma, amestecand incet, adaugam fulgii de ciocolata sau ciocolata neagra rasa pe razatoarea mare.


3. Compozitia rezultata o rasturnam intr-o tava rotunda cu dimensiuni aproximative 24-26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade (foc moderat) aproximativ 50-55 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este nevoie o mai tinem 5-10 minute la foc mic.


4. Scoatem prajitura din tava si o asezam pe un gratar. O lasam sa se raceasca complet si inainte de servire o pudram cu zahar pudra.


Pofta buna!

13 comentarii:

Any spunea...

Ma inspira tare mult si sunt curioasa de fapt, pentru ca nu am incercat pana acum dulciuri cu bezea in aluat.

DiaMar bucataria galbena spunea...

Ce pufoasa este!

Cristina spunea...

Pufoasa si desigur gustoasa! Sunt fan prajituri cu morcov!

Timea spunea...

Buna tare!

Paula Gafitescu spunea...

Ce bine arata! O adevarat pufosenie. Pupici

stefy spunea...

ciocolata si morcovi? suna grozav de bine combinatia!!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Any!!!

Multumesc frumos, DiaMar!!!

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Timea!!!

Multumesc frumos, Paula!!!

Multumesc frumos, Stefy!!!

Va pup si va doresc o seara minunata!

Mimmi spunea...

Am incercat si eu o prajitura cu morcovi si e tare reusita, iar daca mai adaugam si ciocolata cred ca e un deliciu !
O zi frumoasa !

Simona spunea...

Cat de frumos arata!!!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Mimmi! Da, e un adevarat deliciu cu ciocolata;)
O seara minunata iti doresc!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Simona!!!
Te pup!

Anonim spunea...

buna am facut prajitura a iesit ffff buna eu iam facut glazura de cioc succes in continuare cu stima ely

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Ely!!! Ma bucur mult sa aud ca ai facut prajitura. Cred ca e tare delicioasa glazurata cu ciocolata. Am s-o incerc si eu cu glazura ;)
O seara minunata iti doresc!