30 ianuarie 2013

Ciorba radauteana

Print
    


     O ciorbita delicioasa si destul de usor de facut! De cand am descoperit-o, a devenit preferata casei noastre:) 



Ingrediente:
(pentru o oala de 5L)
1-2 piepti de pui dezosati
2 morcovi
doua cepe
o radacina de patrunjel
o telina potrivita
200 gr smantana cu minim 20% grasime
3 galbenusuri
4 catei de usturoi pisati
o legatura de patrunjel verde tocat marunt
sare

Preparare:
1. Punem pieptul intreg la fiert in oala cu apa. Spumam dupa ce da in clocot, apoi adugam legumele taiate in
bucati mari. Condimentam cu putina sare si lasam la fiert pana se inmoaie bine.
2. Scoatem pieptul si legumele din zeama in care au fiert. Pieptul il taiem fasii subtiri, apoi il adaugam inapoi
in oala iar legumele le pasam sau le dam pe razatoarea mica, cu exceptia cepei pe care o aruncam, si le punem si pe ele in oala. Dam din nou in clocot cateva minute si condimetam cu sare dupa gust. 

3. Smantana o batem bine cu galbenusurile, adaugand un polonic de supa racorita. Oprim focul, lasam ciorba sa se racoresca 2-3 minute si apoi adaugam amestecul de smantana cu galbenusuri. Amestecam bine, adaugam usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.

 
 4. Servim dreasa cu otet sau lamaie si smantana amestecata cu usturoi pisat.





Pofta buna!


20 de comentarii:

Andreea Dianu spunea...

Vai de mine ce pofta mi-ai facut :(( Nu am mai facut de mult ciorba radauteana :)
Arata super :)
Pupici!

Cristina spunea...

Una din ciorbele mele preferate!!! desi asta am mancat si eu azi, as mai lua putin si de la tine. Te pup!

Bucate Apetisante spunea...

E buna,buna,buna.
Foarte buna.
Eu ador ciorbele in general dar aceasta e una din cele care sunt in capul listei.

Teobucatar spunea...

O ciorba grozava!

dulciuri si nu numai spunea...

Foarte buna aceasta ciorbita! desi nu mananc foarte des ciorba mi-ai facut o pofta...

Unknown spunea...

E grozava, si mie imi place mult de tot! Te pup!

Kyra spunea...

O ciorba bogata in arome, plina de vitamine.
Si ochioasa rau!

Top Cuisine avec Lavi spunea...

O ciorbita senzationala!

Anonim spunea...

E o ciorba foarte buna, insa destul de "grea" pentru stomac

DiaMar bucataria galbena spunea...

O bunatate de ciorba!Pup!

milica spunea...

E grozava ciorba asta!O fac si eu destul de des,si-i stiu gustul.Pupici!

Dorina spunea...

O ciorba grozava , pe care nu am mai facut-o de mult timp si cred ca i-a cam ajuns randul, bine ca mi-ai amintit de ea .

maria mihalache spunea...

Hmm...........nu stiu de ce nu am facut niciodata ca tare salivez ori de cate ori vad undeva.
Pup!

Simona spunea...

N-am mai facut o ciorbita radauteana de aproape 1 an :) Sar`mana de inspiratie!
Pupici

catkitchen spunea...

O ciorbita grozava !!!
O seara minunata , draga Licuta !! :)

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Andreea!!!

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Bucate apetisante!!!

Multumesc frumos, Teo!!!

Multumesc frumos, Dulciuri si nu numai!!!

Multumesc frumos, Paula!!!

Multumesc frumos, Kyra!!!

Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!

Multumesc frumos, Thebrillantestar!!!Mult mai "usoara" decat cea de burta;)

Multumesc frumos, DiaMar!!!

Multumesc frumos, Milica!!!

Multumesc frumos, Dorina!!!

Multumesc frumos, Maria!!!

Multumesc frumos, Simona!!!

Multumesc frumos, Catkitchen!!!

Va pup si va doresc o seara minunata!

Dragoi CRistina spunea...

Dlicioasă ciorbă!
Mulțumesc pentru rețetă! ...recurs la memorie!...
Weekend minunat!

Unknown spunea...

nu mai pot de pofte ...

Paula spunea...

Miro la receta desde España y me encantaría hacerla, pero por aqui ni la raíz del perejil ni la crema agria son habituales... :( ¿sabe cómo hacer en casa la crema agria? Tiene tan buena pinta!!! Buffff.... :) Multumesc pentru reteta!!! Pup!

Generator ceata rece spunea...

Eu am incercat-o cu curcand in loc de pui si a fost nemaipomenita!