13 ianuarie 2016

Tort Doboş

Print



   Multumesc JamilaCuisine pentru reteta! Este un deliciu absolut tortul Dobos! Foi pufoase de pandispan imbracate intr-o crema fina de unt si ciocolata! Divin!


Ingrediente:
Pentru blat (8 foi
diametrul aprox. 22 cm)
8 oua
160 gr faina de tip 000
80 gr unt topit si racit
160 gr zahar tos
un praf de sare

19 decembrie 2015

Lebăr de casă

Print


  
  Lebărul este un preparat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun! Mult mai sanatos si mai gustos este cel facut in casa!


Ingrediente:
1,5 kg ficat de porc
700 gr gusa de porc sau slanina
300 gr ceapa
1 lingurita nucsoara macinata
sare si piper proaspat macinat 
foi de dafin
boabe de ienibahar
2 metri mate groase de porc (bumbar)

17 decembrie 2015

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Print

   
  
  Daca vrei sa simti gustul copilariei, aceste nuci umplute iti vor trezi amintiri de mult uitate! Sunt atat de fragede si gustoase ca nu te mai saturi de ele! Crema pentru umplutura este optionala. Se pot umple dupa gustul fiecaruia cu gem, crema de vanilie, crema de lamaie sau crema de ciocolata.




Ingrediente:
Pentru aluat:
350 gr faina de tip 000
125 gr untura sau unt cu minim 80% grasime
50 gr smantana cu 20% grasime
1 ou
50 gr zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie

3 decembrie 2015

Prajitura Semiluna cu nuca

Print


    
   Grozav de bune aceste prajiturele! Pandispan pufos invelit cu un strat generos de nuca crocanta! Usor de preparat, sunt perfecte pentru sarbatorile ce vin!


Ingrediente:
5 oua
150 gr zahar
50 gr ulei
150 gr faina de tip 000
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura esenta de vanilie
1 lingurita esenta de lamaie
100 gr nuca macinata
un praf de sare

23 noiembrie 2015

Melci cu unt si vanilie

Print


   
   Pachetelul de la scoala a fost si inca mai ramane o problema pentru mine! Orice reteta care ma scoate din acest impas este binevenita! Melcii pufosi cu unt si vanile se pare ca au avut mare succes!


Ingrediente 
Pentru aluat:
600 gr faina de tip 000
300 ml lapte caldut
30 gr drojdie proaspata
3 linguri zahar
o lingura esenta de vanilie
1 lingurita sare
1 ou
1 galbenus de ou
3 linguri ulei