23 noiembrie 2015

Melci cu unt si vanilie

Print


   
   Pachetelul de la scoala a fost si inca mai ramane o problema pentru mine! Orice reteta care ma scoate din acest impas este binevenita! Melcii pufosi cu unt si vanile se pare ca au avut mare succes!


Ingrediente 
Pentru aluat:
600 gr faina de tip 000
300 ml lapte caldut
30 gr drojdie proaspata
3 linguri zahar
o lingura esenta de vanilie
1 lingurita sare
1 ou
1 galbenus de ou
3 linguri ulei

13 noiembrie 2015

Chifle integrale cu seminte

Print

  

       Chifle gustoase, sanatoase si perfecte pentru sandwich-uri sau pachetelul de la scoala!




Ingrediente:
500 gr faina integrala (neagra) de grau
25 gr drojdie proaspata
300 ml lapte
50 gr unt topit
1 lingura ulei
1 lingura zahar
1 lingurita sare
1 lingura seminte de in
2 linguri seminte de floarea soarelui
susan alb si negru pentru ornat chiflele
2 linguri lapte rece pentru uns chiflele

9 noiembrie 2015

Prajitura cu mere si bezea

Print




    O combinatie perfecta de ingrediene! Mere parfumate puse pe un blat pufos si acoperite cu un strat usor de bezea! Multumesc Laura pentru reteta! Este un deliciu prajitura!


Ingrediente:
Pentru blat:
5 galbenusuri
150 gr zahar
100 ml ulei
100 ml lapte
250 gr faina de tip 000
6-7 gr praf de copt

21 august 2015

Tarta cu ciocolata si caise

Print



     Ultimele caise pe care le-am gasit in piata s-au materialializat intr-un desert divin! Aluatul fraged face echipa perfecta cu aroma caiselor, gustul intens al ciocolatei fine si migdalele inconfundabile! 


Ingrediente
Pentru blat:
200 gr faina 
125 gr unt rece
15 gr cacao neagra
25 gr zahar brun
1 galbenus 
o lingura apa rece

19 iulie 2015

Tarta cu caise

Print


 
    O delicioasa prajitura de vara, cu gust dulce-acrisor de caise, aroma fina de migdale si aluat fraged care ti se topeste in gura!




Ingrediente:
500-600 gr caise dulci
250 gr faina
150 gr unt rece nesarat
50 gr zahar brun
2 galbenusuri
1 lingurita esenta de vanilie
un praf de sare
1 lingura apa rece
50 gr biscuiti amaretti 
1 ou batut pentru uns