13 februarie 2014

Mini eclere

Print



   Despre aceste prajiturele pot sa va spun doar atat: nu sunt de ajuns facute doar dintr-o singura portie de ingrediente:) Musai de la doua in sus;)
 


Ingrediente:
Pentru aluat:
150 gr faina 000
230 ml apa
50 ml ulei
3 oua de marime medie
un praf de sare

11 februarie 2014

Focaccia cu rosii si busuioc

Print




Ingrediente:
Pentru aluat:
500 gr faina
250 ml apa
25 gr drojdie
50 ml ulei de masline extravirgin
o lingurita busuioc uscat
sare

5 februarie 2014

Foi dulci cu mascarpone si ciocolata

Print



    Straturi fine de ciocolata, migdale aromate si branzeturi moi indulcite cu miere, toate invelite in foi crocante de placinta. Un desert cu adevarat irezistibil!

 

Ingrediente:
12 foi de placinta
250 gr branza mascarpone
250 branza proaspata de vaci sau urda
2 oua
4 linguri miere de albine
70 gr migdale prajite tocate marunt
70 gr ciocolata neagra
1 lingura esenta de vanilie
50-60 gr unt topit pentu uns foile
zahar pudra si cacao pentru pudrat

27 ianuarie 2014

Pateuri cu ciuperci si ardei

Print



   Gustari delicioase si usor de preparat!



Ingrediente:
400 gr aluat foietaj
o conserva de ciuperci
un ardei gras rosu
o ceapa
un ou mic
20 ml ulei de masline
o legatura de marar verde
sare si piper
un ou batut pentru uns