18 aprilie 2013

Prajitura cu stafide si curmale

Print


       
       O prajiturica aromata si pufoasa, din care n-as refuza o feliuta sau poate... chiar doua, trei:))!



Ingrediente: 
170 gr curmale fara samburi
120 gr stafide
200 ml ceai aromat, fierbinte
130 unt moale
130 gr zahar brun
60 gr nuca tocata marunt
230 gr faina pentru prajituri
1 ou batut cu un praf de sare
100 ml lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de migdale
1 lingurita esenta de vanilie

13 aprilie 2013

Tarta cu ciuperci (2)

Print


    
      O combinatie apetisanta de legume proaspete, oua si verdeata! O delicioasa tarta aperitiv pe care o putem savura la micul dejun, la cina, sau chiar ca o gustare la pranz:)!



Ingrediente:
400 gr ciuperci proaspete
2 morcovi mari rasi pe razatoarea mare
3-4 cepe (aprox. 200 gr)
un ardei gras rosu mare
4 linguri smantana cu 20% grasime
5 oua mari
1 legatura marar proaspat
5 linguri cu varf de faina
50 ml ulei
30 gr cascaval ras pe razatoare mica
piper si sare

8 aprilie 2013

Taietei chinezesti cu pui si legume

Print



      O mancare sanatoasa care contine ingrediente proaspete si aromate, rapid de preparat si delicioasa la maxim! Daca tineti post sau sunteti vegetarieni, eliminati din ingrediente pieptul de pui. 




Ingrediente:
1 ceapa potrivita
3-4 catei de usturoi
250 gr taietei chinezesti
400 gr piept pui dezosat si fara piele
350 gr ciuperci proaspete
350 gr varza chinezeasca
un ardei gras rosu
1 lingurita praf de ghimbir
6-8 linguri sos de soia
3 linguri sos chili dulce sau iute (dupa preferinta)
2 linguri ulei de susan
  2 linguri ulei de masline
sare

30 martie 2013

Biscuiti Oreo

Print



        Pentru acesti biscuiti deliciosi trebuie sa-i multumesc Dianei! O reteta care mi se pare cat mai aproape de cea originala, poate chiar mai buni. Sunt preferatii copilului meu si aproape ca ne-am batut pe ei:))



Ingrediente:
Pentru biscuiti:
85 gr unt la temperatura camerei
100 gr zahar alb
40 gr zahar brun
un varf de cutit de sare
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita de ness
2 galbenusuri
110 gr faina alba cernuta
80 gr cacao cernuta
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie

17 martie 2013

Chec aperitiv (2)

Print



    Usor de preparat, acest chec aperitiv se serveste rece, fie dimineata la micul dejun sau pentru mese festive la diferite ocazii!


Ingrediente:

5 oua
120 gr faina
5 linguri ulei
1/2 ardei gras rosu
120 gr sunca de Praga
2-3 fire de ceapa verde
140 gr cascaval ras pe razatoarea mica
1/2 plic praf de copt
sare
piper