27 februarie 2012

Gogosi pufoase

Print



   Pufoase si apetisante, aceste gogosi delicioase sunt desertul ideal pentru copii, parinti si bunici!



Ingrediente:
500 gr faina
200 ml lapte
25 gr unt gras
25 ml ulei
25 gr drojdie
1 ou
3 linguri cu zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un praf de sare
zahar pudra vanilat (pt. pudrat)

25 februarie 2012

Gala Blogourmet - Premiul 2

Print


     
      S-a incheiat Gala BLOGourmet 2011 si pot sa va anunt cu mare incantare ca am fost nominalizata pentru Premiul II la sectiunea: "Cel mai bun blogger culinar debutant".
      Tin sa multumesc si sa felicit restaurantul The Harbour pentru aceasta initiativa minunata, sponsorilor pentru premii si nu in ultimul rand juriului pentru aprecieri! Cred ca nu le-a fost usor sa decida:)

     
      O atmosfera extraordinara la decernarea premiilor, antrenata de Cosmin de la Cassa Loco!


      Sunt foarte incantata ca mi-am cunoscut, cu aceasta ocazie, prietenele virtuale si le mai spun inca o data ca mi-a facut mare placere sa le cunosc! Va iubesc mult!


      Multumesc frumos celor care m-au votat si tuturor celor care ma viziteaza in fiecare zi!   
  

23 februarie 2012

Ciocolata de casa

Print



    Am incercat diferite variante pentru ciocolata de casa si din multe retete adunate, putin modificate, am ramas la aceasta:))


 
Ingrediente:

300 gr zahar
125 ml apa
300 gr lapte praf
50 gr cacao
150 gr unt
100 gr alune de padure prajite
esenta de migadale sau rom

19 februarie 2012

Pui umplut cu ciuperci si cus cus

Print



    Va prezint o reteta delicioasa, care poate fi alegerea perfecta pentru o cina in familie dar si o idee super pentru o masa festiva ;)


Ingrediente:
un pui grill de aproximativ 2 kg
o ceapa mare
3-4 linguri cu cus cus
6 catei de usturoi
600 gr ciuperci
1 lingura cu boia de ardei dulce
1 lingurita cu boia de ardei iute
1/2 legatura de patrunjel verde tocat
ulei
sare

17 februarie 2012

Chec cu ciocolata si alune de padure

Print



    Un chec delicios cu multa ciocolata, fin si cremos in acelasi timp, foarte consistent, asa de consistent incat va recomandat sa taiati portiile cat mai mici:)) Va poftesc la o feliuta! 



Ingrediente:

350 gr ciocolata de menaj (minim 50% cacao)
4 oua
150 gr zahar
125 gr unt
100 ml lapte
150 gr faina
un plic praf de copt
100 gr alune de padure (intregi sau sfarmate) prajite
50 gr stafide
esenta de rom
cacao pentru pudrat