28 decembrie 2011

Racitura de curcan

Print


    
    Servita cu Salata de sfecla rosie cu hrean, este o minunatie!!!

 
 
Ingrediente:

doua aripi mari de curcan
doua copanele mari de curcan
un plic de gelatina
sare
un morcov
o ceapa
1/2 telina
50 gr usturoi

26 decembrie 2011

Tort de ciocolata cu crema de portocale

Print

 

   Cu un invelis cremos de ciocolata si o crema dulce-acrisoara, puternic aromata, acest minunat tort, ne-a incantat papilele gustative in prima zi de Craciun! Doar atat pot sa va spun: a fost prea mic si abia astept sa-l mai fac o data:))


 
Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua
130 gr faina
150 gr zahar
1 si 1/2 lingura de cacao

21 decembrie 2011

Biscuiti cu nuca

Print


  
     Astazi am facut prima proba la aparatul de facut biscuiti, si de care spun ca nu sunt multumita 100% :( Nu vreau sa va dezamagesc, poate ca nu stiu eu cum sa-l folosesc. Cu aparat sau nu, biscuitii sunt divini! Fragezi si cu gust intens de nuca! Yummy!

 Ingrediente:

150 gr unt
100 gr smantana
100 gr zahar pudra
150 gr nuca macinata
300-350 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
zahar pudra vanilat pentru decorat

18 decembrie 2011

Fursecuri aromate cu portocala

Print



    Cu o aroma profunda de portocala, aceste fursecuri minunate, vor incanta simturile invitatilor, parintilor sau copiilor, in zilele frumoase de Craciun!


Ingrediente:

Pentru aluat:
100 gr unt (80% grasime)
50 gr smantana grasa
100 gr zahar pudra
esenta de portocala
faina cat cuprinde (aproximativ 250 gr)

Pentru umplutura:
250 gr gem de portocale
doua linguri suc de portocala

16 decembrie 2011

Sarmalute de post cu ciuperci

Print



    Daca m-ar intreba cineva... vreodata... daca am de gand sa devin vegetariana, as raspunde promt: "nu cred" sau "nici gand", dar cu siguranta as da la o parte o portie de sarmalute cu carne in favoarea acestor sarmale de post:))

Ingrediente:
400 gr ceapa curatata si taiata marunt
250 gr orez
doi morcovi mari curatati si rasi pe razatoare
450 gr ciuperci fierte in prealabil cu putina sare
2-3 linguri bulion de ardei kapia sau rosii
250 ml suc rosii
100 ml ulei
patrunjel si marar verde tocat
sare si piper
doua linguri de faina
o varza mare murata