30 iunie 2011

Tarta cu ciuperci

Print


Stiati ca...
   Ciupercile contin toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună functionare. 
   Ciupercile sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D şi zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat, procesul de digestie necesitând un consum mult mai mic de energie din partea organismului. 
   De aceea am ales aceasta reteta apetisanta si destul de usor de facut.

Ingrediente:

Pentru blat:
300 gr faina
125 gr unt sau margarina
un praf de sare
3-4 linguri apa rece

Pentru compozitie:
500 gr ciuperci proaspete
200 gr smantana
200 gr casvaval ras
4 oua
1-2 linguri ulei de masline
un ardei gras rosu
cateva fire de ceapa verde
sare, piper

28 iunie 2011

Fursecuri cu unt si cocos

Print


   
   O reteta de fursecuri, care  m-a incantat foarte mult. Nu am apucat sa mananc foarte multe din ele (mi-au luat-o altii inainte) dar o sa repet reteta cat de curand posibil. Un invelis crocant cu miez moale care te face sa nu te mai opresti din mancat, mai ales cand ai o cafeluta sau un ceai alaturi. Multumesc Laurei Laurentiu, pentru acesta reteta! 

 
Ingrediente:

100 gr unt
1 galbenus
50 gr zahar pudra
esenta de vanilie
125 gr faina
25 gr fulgi de cocos
un praf de sare
1 varf cutit praf de copt
75-80 ml lapte rece
pentru ornat: o lingura de zahar tos amestecat cu o lingura de fulgi de cocos

26 iunie 2011

Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

Print

Vine, vine iarasi vara,
Paste sunt in toata tara,
Ceapa multa pe campii,
Haideti s-o gatim copii.
Creste rozmarinul verde,
In otet rosu se pierde.
Toti mesenii striga tare:
Punem patrunjel, usturoi, sare,
Furculite-n farfurii,
Haideti sa mancam copii!


Ingrediente:

250 gr tagliatelle
75 gr unt
1 lingurita rozmarin proaspat tocat
4 cepe mari, taiate felii subtiri
2 linguri mustar
2 lingurite otet balsamic sau suc de lamaie
2-3 linguri patrunjel tocat
1 catel de ustuiroi, pisat
100 ml vin alb
2 linguri ulei masline
sare

22 iunie 2011

Deliciu cu cirese

Print


   
    Am vrut sa profit de faptul ca mai sunt inca cirese pe piata si am preparat aceasta delicioasa prajitura, iarasi ciocolatoasa, dar ce sa-i faci daca ciocolata imi place cel mai mult si nu am putut rezista acestei retete.

Ingrediente:

Pentru blat:
150 gr zahar pudra
200 gr unt
250 gr ciocolata
4 oua
100 gr faina
un praf de sare

Pentru umplutura:
250 gr frisca
250 gr cirese fara samburi
4 linguri zahar pudra

Pentru decor:
100 gr ciocolata
50 gr unt
25 ml lapte
esenta de rom

19 iunie 2011

Tarta cu ciocolata si banane

Print



   Un minunat deliciu de ciocolata decorat cu banane caramelizate. Un blat fraged pe care puteti sa-l umpleti cu crema de vanile, de ciocolata, de branza si sa-l decorati cu orice fruct care va vine in minte sau pe care il preferati mai mult.
Ingrediente:

Pentru blatul de tarta:
300 gr faina
125 gr unt sau margarina
2 galbenusuri
1 lingura de zahar pudra
2 linguri cacao
2 lingurite praf de copt
50 ml apa rece
un praf de sare

Pentru umplutura:
4 banane mari
500 ml lapte
100 gr zahar
100 gr ciocolata neagra
50 ml lapte (pentru topit ciocolata)
50 gr unt
3 linguri faina
1 lingura amidon
1 lingura cacao
esenta rom