31 mai 2011

Tort de clatite cu sirop caramel

Print



   Pentru toti copiii din lume si bineinteles pentru mamicile, taticii si bunicii lor, cel mai simplu, rapid si delicios tort posibil, de "1 Iunie".


Ingrediente:

5 foi clatite
500 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
cu minim 30% grasime
6 piersici din compot (scurse bine de zeama)
150 gr caramele cu lapte sau
 150-200 gr sirop caramel-facut dupa reteta pa care o gasiti
AICI

29 mai 2011

Pui Shanghai

Print



   O reteta plina de arome si un fel de mancare la care te gandeşti cand vine vorba de mancaruri asiatice.


Ingrediente:

1 piept pui dezosat
100 gr faina
3 oua
50 ml apa minerala
1/4 lingurita curry
1/4 boia iute de ardei
3 lingurite mustar iute
sare, dupa gust
200 gr fulgi porumb

26 mai 2011

Cheesecake cu piscoturi

Print
 


    Am facut aceasta reteta pentru ca se apropie "1 Iunie" si am vrut sa-i fac o surpriza baietelului meu. Este o reteta facuta la rece si destul de usoara, cu exceptia timpului de asteptare la frigider. O recomand cu mare drag pentru orice eveniment festiv.

 
Ingrediente:
300 gr piscoturi
500 ml frisca lichida (30-35% grasime)
100 gr zahar pudra
300 gr crema de branza (30% grasime)
10 gr gelatina
2 linguri cacao
100 ml cafea
o fiola de vanilie

24 mai 2011

Orange-muffins

Print



   Am pregatit aceasta prajitura pentru copilul meu caruia ii plac nespus de mult briosele si portocalele, deasemenea. Dar sunt ideale si pentru dimineata la o cafea.

Ingrediente:
 
Pentru muffins:

3 oua
150 de grame de zahar
40 de grame de unt
300 de grame de faina
200 ml smantana
coaja rasa de la 2 portocale
1 plic de zahar vanilat
1 plic de praf de copt

Pentru jeleul de portocale:
1 plic de budinca de vanilie 
400 ml suc natural de portocale
3 linguri de zahar
coaja de portocale confiata

21 mai 2011

Prajitura Noire

Print
  


    Pentru toti Constantinii si Elenele, sa traiasca cu numele si sa serveasca din partea mea o delicioasa felie din prajitura "Noire".


Ingrediente:

150 gr unt
160 gr biscuiti de cacao
200 gr ciocolata amaruie
2 linguri coniac
250 ml frisca lichida cu 30-35% grasime
15 gr gelatina

Pentru ornat:

50 gr ciocolata amaruie
50 ml lapte
25 gr fulgi ciocolata