30 aprilie 2011

Milk shake cu capsuni

Print

Ingrediente:
100 gr iaurt gras
100 gr capsuni
25 gr miere


Bruschete

Print
    


   Cele mai aromate bruschete facute in casa. Sunt ideale ca aperitiv dar si cand vrei sa rontai ceva.
 

Ingrediente:

200 gr rosii(eu am folosit cherry)
1 paine bagheta
busuioc tocat
ulei de masline
3-4 catei usturoi

28 aprilie 2011

Pancakes cu gem de piersici

Print



Ingrediente:

400 gr faina
2 plicuri praf de copt
un praf de sare
6 linguri zahar
450 ml lapte
3 linguri margarina
4 oua
vanilie

   Pentru umplut puteti folosi orice aveti prin casa: gem, dulceata, crema de ciocolata, miere, etc.

26 aprilie 2011

Briose cu dulceata de mure

Print



   Va propun astazi un dulce foarte economic si rapid de facut. Eu aveam in camara un borcan cu dulceata de mure si am zis sa incerc cu acesta. Dar puteti incerca cu orice alt fel de gem sau cei carora le place foarte mult ciocolata pot pune o lingurita de crema de ciocolata sau un patratel de ciocolata.
   Pentru cei care aveti copii este un dulce nemaipomenit si vor fi foarte incantati de acesta.


Ingrediente:

300 gr faina
200 ml iaurt
2 oua
100 ml ulei
130 gr zahar
un praf de copt (10 gr)
un varf cutit sare
vanilie
200 gr dulceata de mure

Cozonac cu nuca, stafide şi rahat

Print
     


   Dragi cititoare şi cititori, am deschis acest blog în dorinţa de a ne bucura împreună de reţetele delicioase şi apetisante pe care le cunosc şi pe care le-am preparat de-a lungul timpului. Deoarece inaugurarea blogului s-a făcut în preajma Sărbătorilor Pascale am să încep cu reţete tradiţionale pentru aceste sărbători şi pe parcursul timpului cu multe alte reţete delicioase.
   Prima reţetă este cea de "Cozonac cu nucă, stafide şi rahat". Probabil că aţi găsit sute de reţete de acest fel, dar încă una în plus nu strica. ;) Este reţeta pe care o fac de cel puţin 15 ani şi nu am renunţat la ea fiindca întotdeauna cozonacul a iesit foarte bun. 



Ingrediente:

Pentru aluat
1kg făină(de cozonac sau 000)
50g drojdie proaspata
500 ml lapte
300g zahăr
7 gălbenuşuri
150g unt(sau margarină)
un vârf cuţit sare
o sticluţă de 50ml esenţă de vanilie
o sticluţă de 50ml esenţă de lămâie
ulei pentru frământat aluatul

Pentru umplutură
200g nuca măcinată
5 linguri de zahăr
2 linguri cacao
150ml lapte
2 linguri esenţă rom
150g stafide
150g rahat