3 martie 2014

Pilaf cu dovleac si ciuperci

Print



   O combinatie de ingrediente mai mult decat perfecta! Un adevarat deliciu acest pilaf!


Ingrediente:
125 gr orez basmati
o ceapa mare
3-4 catei de usturoi
200 gr dovleac curatat de coaja si de seminte
200 gr ciuperci champignon
300 ml supa de legume
o legatura patrunjel verde
o lingura ulei de masline
sare si piper

Preparare:
1. Incingem uleiul intr-o cratita incapatoare si adaugam ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul taiat feliute subtiri. Lasam sa se caleasca aproximativ 5 minute.
2. Adaugam dovleacul taiat cubulete impreuna cu ciupercile taiate felii si lasam sa fiarba pana cand scade toata zeama lasata de acestea. Adaugam orezul, supa de legume, jumatate din patrunjelul verde tocat marunt si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 15-20 de minute, pana cand orezul absoarbe tot lichidul. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
 


3. Servim pilaful ca atare sau ca si garnitura la friptura, asezonat cu patrunjel verde.
 

 
Pofta buna!

6 comentarii:

Kyra spunea...

Tentatie sigura!
Culorile sint apetisante iar combinatia legumelor pare indrazneata insa sint sigura ca este un amestec delicios.

Cristina spunea...

Cu dovleac nu am incercat, dar suna bine!

Simona spunea...

Cu dovleac n-am facut niciodata.. dar cred ca-i bun.. usor dulceag.. :)

Maya spunea...

Mi-e dor si mie de un pilaf! Merci de idee! :*

TeoBucatar spunea...

N-am incercat niciodata combinatia dar are o culoare super apeisanta!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Kyra!!! Cu adevarat delicios;)

Multumesc frumos, Cristina!

Multumesc frumos, Simona!!! Da, nici eu nu am mai facut pana acum, dar e tare bun!

Multumesc frumos, Maya!!! Cu mare placere;)

Multumesc frumos, Teo!!!

Va pup si va doresc o seara minunata!