Ingrediente:
Pentru blaturi:
6 oua
12 linguri zahar
12 linguri faina
1 varf lingurita praf de copt
6 oua
12 linguri zahar
12 linguri faina
1 varf lingurita praf de copt
Pentru crema:
3 oua
4 linguri faina
150 gr zahar
300 ml lapte
150 gr unt
250 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
70 gr fulgi de cocos
esenta de vanilie
4 linguri faina
150 gr zahar
300 ml lapte
150 gr unt
250 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
70 gr fulgi de cocos
esenta de vanilie
Pentru decor:
30 gr fulgi de cocos
Preparare blaturi:
1. Mixam ouale cu zaharul aproximativ 10-15 minute pana isi tripleaza volumul. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, amestecand incet cu o lingura.
2. Compozitia rezultata o impartim exact in trei. Coacem pe rand foile pentru blat, intr-o tava de aproximativ 30x20 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 10-12 minute.
3. Lasam blaturile sa se raceasca, apoi le dezlipim usor de pe hartia de copt.
2. Compozitia rezultata o impartim exact in trei. Coacem pe rand foile pentru blat, intr-o tava de aproximativ 30x20 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 10-12 minute.
3. Lasam blaturile sa se raceasca, apoi le dezlipim usor de pe hartia de copt.
Preparare crema:
1. Amestecam intr-o cratita ouale cu faina, zaharul si laptele. Le asezam pe foc si le fierbem la foc mic, pana se ingroasa compozitia. Amestecam continuu cu un tel ca nu se lipeasca.
2. Dam crema deoparte si adaugam untul amestecand pana se incorporeaza in crema. La urma adaugam fulgii de cocos, esenta de vanilie si apoi amestecam bine. Lasam crema sa se raceasca complet.
3. Batem frisca bat, si daca nu este indulcita adaugam doua linguri cu zahar pudra. Incorporam frisca batuta in crema cu cocos.
2. Dam crema deoparte si adaugam untul amestecand pana se incorporeaza in crema. La urma adaugam fulgii de cocos, esenta de vanilie si apoi amestecam bine. Lasam crema sa se raceasca complet.
3. Batem frisca bat, si daca nu este indulcita adaugam doua linguri cu zahar pudra. Incorporam frisca batuta in crema cu cocos.
Asamblare prajitura:
1. Pe tava in care am copt foile sau in alta tava incapatoare asezam primul blat. Asezam peste blat o treime din crema, apoi asezam cel de-al doilea blat. Peste cel de-al doilea blat, inca o treime din crema si peste crema ultimul blat. Deasupra asezam in strat uniform ultima treime de crema, nivelam cu o spatula si decoram cu fulgi de cocos.
2. Lasam prajitura la rece aproximativ doua ore, apoi o portionam si o servim. Devine mai pufoasa dupa o zi cand foile se insiropeaza putin de la crema.
2. Lasam prajitura la rece aproximativ doua ore, apoi o portionam si o servim. Devine mai pufoasa dupa o zi cand foile se insiropeaza putin de la crema.
Pofta buna!
10 comentarii:
Ce prajitura pufoasa. Imi place mult!
Mie imi place cocosul asa ca ma tenteaza prajitura ta! Pup!
ce dimensiune are tava ?
Simpla si pufoasa, ne place cocosul.
Pupici si o zi buna!!
Ce fel de smantana pentru frisca?
Multumesc frumos, Rocsy! Te pup!
Multumesc frumos, Sara&Miki!Pupici!
Anonim, scrie dimensiunea tavii in reteta.
O seara minunata iti doresc!
Multumesc frumos, Adela! Te pup!
Anonim, smantana lichida pentru frisca. Se gaseste la Lidl (raionul cu lapte condensat) sau la Kaufland (raionul cu lapte UHT, frisca vegetala), la cutiute de 200 ml.
O seara minunata iti doresc!
Trimiteți un comentariu