Ingrediente:
Pentru aluat:
500 gr faina
250 ml apa
25 gr drojdie
50 ml ulei de masline extravirgin
o lingurita busuioc uscat
sare
250 ml apa
25 gr drojdie
50 ml ulei de masline extravirgin
o lingurita busuioc uscat
sare
Pentru topping:
300 gr rosii uscate si conservate in ulei
2 linguri cu ulei de masline extravirgin
o lingurita busuioc uscat sau verde
2 linguri cu ulei de masline extravirgin
o lingurita busuioc uscat sau verde
Preparare:
1. Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta.
2. Punem intr-un vas faina pe care o amestecam cu sarea si busuiocul uscat. Adaugam drojdia dizolvata, restul de apa, uleiul si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Acoperim vasul cu un servet si il lasam sa creasca aproximativ o ora.
2. Punem intr-un vas faina pe care o amestecam cu sarea si busuiocul uscat. Adaugam drojdia dizolvata, restul de apa, uleiul si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Acoperim vasul cu un servet si il lasam sa creasca aproximativ o ora.
3. Impartim aluatul crescut in doua, il modelam din nou sub forma de bile si apoi il intindem cu sucitorul. Asezam aluatul in doua tavi individuale cu dimensiuni aproximative 25x22 cm, tapetate cu faina sau intr-o tava mai mare.
4. Ungem aluatul cu ulei de masline, presaram busuioc si adaugam deasupra rosiile tocate marunt. Lasam aluatul sa creasca in tava cca 30 de minute, apoi il coacem in cuptorul preincalzit la 230 de grade aproximativ 20-25 de minute.
4. Ungem aluatul cu ulei de masline, presaram busuioc si adaugam deasupra rosiile tocate marunt. Lasam aluatul sa creasca in tava cca 30 de minute, apoi il coacem in cuptorul preincalzit la 230 de grade aproximativ 20-25 de minute.
5. Scoatem focaccia din cuptor, o lasam sa se racoreasca apoi o servim.
Pofta buna!
9 comentarii:
Arata foarte bine si sunt convinsa ca a fost super buna! Imi tot fac curaj sa incerc :)
Chiar tentanta! Nu stiu daca ii poti rezista!
Foarte aromata, am sa incerc si eu!
Ce bine arata focaccia ta, iar prezentarea e super!
Am rugaminetea, sa-mi spui si mie cum ai intins aluatul in tava, cu sucitorul sau prin presare?
Multumesc frumos, Anca! Trebuie sa incerci, nu-i chiar asa complicat;)
Multumesc frumos, Cristina!
Multumesc frumos, Adela!!!
Multumesc frumos, Paula!!!
Va pup cu mare drag!
Luminita, trebuie intins cu sucitorul inainte de a-l aseza in tava.
O seara minunata iti doresc!
Multumesc frumos pentru raspuns. Te-am intrebat, pentru ca in alte diverse retete, se spune ca aluatul de focaccia nu trebuie intins cu sucitorul. Am s-o fac cat de curand. Felicitari pentru retete si modul lor de prezentare.
Cu multa placere, Luminita!
O seara minunata iti doresc!
Trimiteți un comentariu