Gustari delicioase si usor de preparat!
Ingrediente:
400 gr aluat foietaj
o conserva de ciuperci
un ardei gras rosu
o ceapa
un ou mic
20 ml ulei de masline
o legatura de marar verde
sare si piper
un ou batut pentru uns
o conserva de ciuperci
un ardei gras rosu
o ceapa
un ou mic
20 ml ulei de masline
o legatura de marar verde
sare si piper
un ou batut pentru uns
Preparare:
1. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie adaugam uleiul de masline, punem ceapa si o calim pana devine sticloasa. Adaugam ardeiul taiat cubulete, iar dupa cinci minute adaugam ciupercile scurse bine de zeama si tocate marunt. Amestecam usor compozitia si lasam la calit pana se inmoaie bine legumele. Oprim focul, adaugam mararul verde tocat marunt si condimentam dupa gust cu sare si piper. Lasam compozitia sa se raceasca complet, apoi adaugam oul si amestecam bine compozitia.
2. Pe masa de lucru presarata cu putina faina asezam aluatul si il intindem cu sucitorul in foaie de aproximativ 3 mm grosime, apoi il portionam in patrate cu latura de aproximativ 10 cm. Punem o lingura de compozite in mijlocul fiecarui patrat si acoperim in asa fel incat sa obtinem din fiecare patrat cate un triunghi. Presam cu furculita marginea fiecarui triunghi, pentru a evita desfacerea in timpul coacerii.
3. Asezam pateurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem pateurile cu ou batut si le coacem in cuptorul bine incins primele 5 minute, apoi inca 15 minute la foc moderat, pana se rumenesc frumos deasupra. Servim pateurile calde sau reci.
Pofta buna!
7 comentarii:
Imi plac mult acest gen de gustari!
Ce pofta mi-ai facut, arata minunat! Pup!
Buna dimineata! Azi imi iau micul dejun la tine!
Niste gustari delicioase!
Mmmmmm , cu ciuperci - preferatele mele !! ;)
Delicioase pateurile tale.
Pup si seara buna!
Multumesc frumos, Rocsy!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Cristina!!! Chiar te rog:)
Multumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!! Si ale mele;)
Multumesc frumos, Maria!!!
Va pup si va doresc o seara minunata!
Trimiteți un comentariu