Cirese asa de multe ca anul acesta nu am mai vazut demult! Asa ca... mai aveti timp sa faceti acest tort racoritor, cu blat intens de ciocolata, umplut cu frisca si cirese delicioase:)!
Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
90 gr unt
120 gr zahar
100 gr ciocolata neagra cu minim 50% cacao
100 gr faina
15 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
Pentru blat:
4 oua
90 gr unt
120 gr zahar
100 gr ciocolata neagra cu minim 50% cacao
100 gr faina
15 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
600 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
zahar pudra pentru indulcit frisca
un plic cu zahar vanilat
400 gr cirese fara samburi
50 ml apa
5 linguri cu zahar tos
o lingura cu esenta de vanilie
zahar pudra pentru indulcit frisca
un plic cu zahar vanilat
400 gr cirese fara samburi
50 ml apa
5 linguri cu zahar tos
o lingura cu esenta de vanilie
Preparare:
1. Pentru blat procedam astfel: separam ouale. Mixam untul cu 70 de grame de zahar pana devine cremos. Adaugam pe rand galbenusurile, ciocolata topita, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar.
2. Compozitia rezultata o rasturnam intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, cu dimensiune aproximativa de 20 cm. Coacem in cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
3. Intre timp punem ciresele intr-o craticioara impreuna cu cele 5 linguri de zahar tos, apa si esenta de vanilie. Fierbem la foc mic 5 minute, apoi le rasturnam intr-o strecuratoare. Siropul rezultat il lasam la racit.
4. Blatul racit il taiem in trei si blaturile rezultate le insiropam cu siropul lasat de cirese. Pentru un aspect mai placut al tortului taiem partea bombata a blatului de sus. Smantana o batem pana se intareste, adaugam zaharul vanilat si o mai indulcim cu cateva linguri de zahar pudra, daca este nevoie.
5. Asamblam tortul astfel: punem primul blat pe un platou, asezam pe el 1/4 din frisca si 1/4 din cirese deasupra peste frisca. Asezam cel de-al doilea blat si la fel 1/4 din frisca si 1/4 din cirese. Asezam si ultimul blat, imbracam tortul cu frisca ramasa si ornam cu restul cireselor. Ciresele puse deasupra le ungem cu putin sirop din dulceata sau folosim un plic cu tort-gelee de la dr. Oetker.
6. Lasam tortul la rece cateva ore, dupa care il putem servi.
Pofta buna!
P.S. Pentru un tort de dimensiune mai mare, mariti cantitatile ingredientelor.
17 comentarii:
Un fel de tort "Padurea Neagra". Delicios!
Vai ce pofta mi-ai facut!!! Arata DELICIOS! Te pupik
Delicios! Felicitari!
Ohhh, ce pofta mi-ai facut!
Felicitari ptr. tot ceea ce faci ! Te urmaresc mereu, faci numai retete deosebite!
Nu ma dau la o parte de la o portie. Una mai zdravana, se poate?
O combinatie super buna!Te pup!
Cat de frumos arata!! Sectiunea asta e perfecta si cred ca e delicioas la maxim! Te pup.
arata senzational in sectiune!
Ce bine arata, imi plac tare mult dulciurile cu cirese!
Multumesc frumos, Cristina!!!Mda, cred ca ar fi una dintre variatele retete :)
Multumesc frumos, Mi Ka!!!
Multumesc frumos, Alexandrina!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Sandita!!!Esti o draguta!
Multumesc frumos, Kyra!!!Se poate sa te refuz??:)
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Paula!!!Mmm, asa este:)
Multumesc frumos, Mihaela!!!
Multumesc frumos, Caietul cu retete!!!Si noua la fel:)
Va pup cu mare drag si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!
Arata intr-un mare fel :P Delicios :*
Racoritor si delicios de bun!
Pup!
Ce frumos arata !!! <3
O frumusete de tort!! Si bun tare!
Pupici
Delicios, delicios!
Multumesc frumos, Criss!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos,Simona!!!
Multumesc frumos, Rocsy!!!
Va pup si va doresc o seara minunata!
Trimiteți un comentariu