Pufoasa, aromata si plina de cirese!
Ingrediente:
200 gr faina tip 000
4 oua
150 gr unt
150 ml sirop de artar
o lingura cu esenta de vanilie
2 lingurite cu praf de copt
25 gr cacao
350 gr cirese fara samburi
zahar pudra vanilat, pentru pudrat
4 oua
150 gr unt
150 ml sirop de artar
o lingura cu esenta de vanilie
2 lingurite cu praf de copt
25 gr cacao
350 gr cirese fara samburi
zahar pudra vanilat, pentru pudrat
Preparare:
1. Punem intr-un castron untul inmuiat la temperatura camerei, siropul de artar, cacaoa, esenta de vanilie si apoi mixam bine toate ingredientele. Separat batem ouale spuma si le incorporam treptat in compozitie.
2. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Compozitia rezultata o rasturnam intr-o tava rotunda cu dimensiuni de 22-24 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra compozitiei asezam ciresele.
3. Coacem prajitura la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt o lasam sa se racoreasca in tava, apoi o mutam pe un gratar. Cand s-a racit complet o pudram cu zahar pudra si o putem servi.
Pofta buna!
13 comentarii:
Foarte buna este. Imi place mult!
Am niste sirop de artar cu care acum stiu ce voi face:)
Prajitura ta imi face pofta instant de ceva dulce!
Am scapat ocazia de a face o prajitura cu cirese anul asta.
Am luat o data si nu aveau nici un gust.
Apoi, a explodat pretul ca veneau "mosii" si nu am vrut sa incurajez cresterea nejustificata.
Dar sigur voi face prajitura dupa reteta ta, cu visine.
E tare apetisanta!
O prajitura minunata de vara. Am preparat-o cu ajutorul cuptorului electric Ertec rotund.
Arata minunat prajitura si sigur la fel e si la gust!Va urmaresc de mult minunatele retete si de fiecare data regret ca sunt un "dezastru" in bucatarie.:))
Arata impecabil ca de obicei! Combinatia e de vis pentru mine. te pup!
Imiplac prajiturile cu cirese , iar prjitura ta arata impecabil , a vrea sa pot fura o felie.
o pufosenie de prajitura!!!
Foarte buna prajitura!!
Multumesc frumos, Rocsy!!!
Multumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Kyra!!!Da, chiar daca au fost multe cirese anul acesta, preturile au fost nejustificat de mari:( Varianta cu visine e la fel de buna!
Multumesc frumos, Builder.ro !!!
Multumesc frumos, Marc!!!Mmm, nu e chiar asa, pentru toate exista un inceput:)
Multumesc frumos, Paula!!!
Multumesc frumos, Dorina!!!
Multumesc frumos, Stefy!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!
Superba prajitura! Nu m-as fi gandit vreodata sa folosesc siropul de artar la prajitura :P
Multumesc frumos, Laura!!! Nici eu nu m-am gandit dar rezultatul e trasnet:) Pupici!
Trimiteți un comentariu