Ingrediente:
1 kg cirese fara samburi
1 kg zahar
trei linguri cu zeama de lamaie
o lingura cu esenta de vanilie
200 ml apa
1 kg zahar
trei linguri cu zeama de lamaie
o lingura cu esenta de vanilie
200 ml apa
Preparare:
1. Curatam ciresele de codite, le spalam si le scoatem samburii. Punem zaharul sa se dizolve in apa si apoi sa fiarba. Dupa ce incepe sa clocoteasca adaugam o lingura cu zeama de lamaie.
2. Cand siropul se leaga dam deaoparte si adaugam fructele. Punem din nou la foc mic si cand da in clocot adunam toata spuma formata pana ramane suprafata curata. Adaugam zeama de lamaie ramasa si vanilia. Lasam sa fiarba la foc mic pana se leaga dulceata. Probam picurand cu lingura bobite de sirop racit pe o farfurie. Daca bobitele raman ca picaturile de roua atunci dulceata este gata.
3. Punem dulceata fierbinte in borcane curate si uscate. Le punem capacele, le acoperim cu un prosop gros si le lasam sa se raceasca complet, dupa care le asezam in camara.
Pofta buna!
15 comentarii:
Preferata mea! Frumoasa prezentare!
Super buna!!!
Am si eu o intrebare: cantaresc ciresele inainte sa le scot samburii, da ?
Suzi
Pot face la fel si dulceata de visine, aceleasi cantitati si acelasi mod de preparare ?
Suzi
Multumesc frumos, Teo!!!Si a noastra;)
Te pup!
Multumesc frumos, Cristina!!!Pupici!
Suzi, cantitatea de cirese este fara samburi. Am sa rectific si in reteta. Multumesc de intrebare:)
Pentru dulceata de visine poti sa procedezi exact ca aici:
http://licutamarin.blogspot.ro/2011/07/dulceata-de-visine.html
O seara minunata iti doresc!
Tare bine arata... Tre` sa dau iama in camara mamei :) Ca timp sa fac.. n-am.. :(
Pup
Multumesc mult !!! Am sa fac sigur si de cirese si de visine !!!
Suzi
Ce buna e dulceata de cirese!!!Foarte frumoasa prezentarea!
Multumesc frumos, Simona!!!Esti o fericita!Bine ca exista o camara din care te poti aproviziona:) Eu daca nu fac, nu am:( Pup!
Suzi, daca faci astept impresii:)
Te pup!
Multumesc frumos, Haplea!!!
O seara minunata iti doresc!
Saptamana viitoare fac si eu dulceata !!! Abia astept !!!
Spor la treaba, Catkitchen!;)
Pupici!
Trimiteți un comentariu