19 iunie 2011

Tarta cu ciocolata si banane

Print



   Un minunat deliciu de ciocolata decorat cu banane caramelizate. Un blat fraged pe care puteti sa-l umpleti cu crema de vanile, de ciocolata, de branza si sa-l decorati cu orice fruct care va vine in minte sau pe care il preferati mai mult.
Ingrediente:

Pentru blatul de tarta:
300 gr faina
125 gr unt sau margarina
2 galbenusuri
1 lingura de zahar pudra
2 linguri cacao
2 lingurite praf de copt
50 ml apa rece
un praf de sare

Pentru umplutura:
4 banane mari
500 ml lapte
100 gr zahar
100 gr ciocolata neagra
50 ml lapte (pentru topit ciocolata)
50 gr unt
3 linguri faina
1 lingura amidon
1 lingura cacao
esenta rom
Preparare:

1. Preparam blatul de tarta astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, praful de copt, zaharul si un praf de sare. Punem untul rece taiat cubulete si framantam pana se face gogoloase. Adaugam galbenusurile si apa rece si framantam in continuare pana se omogenizeaza aluatul. Va rezulta un aluat fraged si foarte faramicios. Il invelim in folie si il punem la frigider 30-40 de minute.


2. Intre timp preparam budinca de ciocolata astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, zaharul si amidonul. Punem laptele la fiert intr-o cratita. Cand a inceput sa fiarba dam deoparte si incorporam amestecul de faina. Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand mereu sa nu se lipeasca.
3. Punem cicolata cu 50 ml lapte la topit pe baie de abur. Adaugam ciocolata topita in budinca fiarta, amestecam pana se incorporeaza si apoi adaugam untul. Lasam budinca sa se raceasca.


4. Scoatem din frigider aluatul pentru tarta, il framantam un pic si apoi il punem intr-o forma de tarta (eu am folosit o forma de dimensiune 26 cm), fara sa ungem forma deoarece aluatul contine unt si nu se lipeste. Intepam cu furculita aluatul pe fund si asezam hartie de copt peste care punem boabe de fasole. Asta ca sa nu creasca aluatul neuniform. Il coacem la cuptor timp de 15 minute dupa care scoatem hartia cu fasolea si mai coacem inca 15 minute. Cand este gata scoatem tava cu aluatul si lasam sa se raceasca.

5. Taiem doua banane felii si acoperim cu ele fundul tartei. Peste feliile de banana punem budinca de cicolata si dam la frigider 2-3 ore.
6. Cand tarta s-a intarit bine luam celelalte doua banane si le taiem felii. Incingem 15 grame unt intr-o tigaie, dam pe o parte feliile de banana in 15-20 grame zahar pudra si prajim pe acesta parte (cu zaharul pudra) timp de 2-3 minute. Lasam sa se racesca pe un platou si aranjam feliile de banana caramelizate peste umplutura (cu partea caramelizata in sus). Se da la frigider o jumatate de ora, dupa care se poate servi.


Pofta buna!

13 comentarii:

Antonina Sofia Sociu spunea...

Minunat si capricios de dulce !! imi place nespus ciocolata !!! apetisant rau ! feliuta aia e a mea ! :)) pupici

Din bucataria mea spunea...

Esti o draguta, Antonina! Bineinteles ca e felia ta...

FLORY spunea...

Minunat arata,iar combinatia cioco-banane este demantiala,merita incercata,pupici!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Flory!...intr-adevar combinatia este perfecta. Iti doresc o saptamana frumoasa!

Nely spunea...

Wooow, woooww...ce bunatate, mi-ai facut pofta!!! O zi frumoasa!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Nely!...Te pup!

Maya spunea...

Eu nu-s ciocolatoasa,dar ma faci sa înghit în sec!
Arata fantastic tarta ta!
Pupici,draga mea :)

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos, Maya!...Pup!

Liana10 spunea...

Super tarta! Notat reteta ca musai tb sa fac si eu...de-li-cioa-sa!!!

Luminitanaty spunea...

Licuta ai niste retete minunate, ma bucur ca ai intrat pe blogul meu asa am descoperit blogul tau...am sa " fur " niste retete, iar daca mai ai din tarta asta minunta poate vin o fuga pe la tine :D

sara & Miki spunea...

Ce-mi place cu atata ciocolata. Si aroma bananelor... o combinatie super.

AdinA's Cakes spunea...

Foarte bine arata tarta,felicitari pentru retele grozave postate!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Liana10! Trebuie neaparat sa incerci reteta...

Multumesc Naty! Te servesc cu placere data viitoare caci acum s-a papat tot...

Multumesc Sara si Miki! Combinatia este super...

Multumesc Adina!

Pupici la toata lumea!