Pufos, moale si aromat - acesta este cozanacul pe care ma pregatesc sa-l fac de Paste:) Abia astept sa-i simt aroma raspandita in toata casa!
Ingrediente pt. un cozonac:
500 gr faina tip 000
4 galbenusuri
1 albus
25 gr drojdie proaspata
250 ml lapte
150 gr zahar
75 gr unt topit
un praf de sare
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
30-50 ml ulei pt. framantat aluatul
Pentru umplutura:
200 gr nuca macinata
30-40 gr cacao
3 albusuri
150 gr zahar
esenta de rom.
Pentru decorat:
un ou batut
mac
500 gr faina tip 000
4 galbenusuri
1 albus
25 gr drojdie proaspata
250 ml lapte
150 gr zahar
75 gr unt topit
un praf de sare
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
30-50 ml ulei pt. framantat aluatul
Pentru umplutura:
200 gr nuca macinata
30-40 gr cacao
3 albusuri
150 gr zahar
esenta de rom.
Pentru decorat:
un ou batut
mac