Am facut aceste pâinici fragede dis de dimineata. Le-am servit la micul dejun, unse cu gem de caise, alaturi de un ceai aromat de fructe. Usor de facut si super delicioase! O varianta ideala de paine fara a fi nevoie de drojdie. Eu am ales varianta cu stafide si ou pentru pentru ca voiam sa fie putin dulci;)
Ingrediente:
450 gr faina
un ou
350 ml lapte batut cu o consistenta mai groasa
70 gr stafide
un praf de sare
o lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
450 gr faina
un ou
350 ml lapte batut cu o consistenta mai groasa
70 gr stafide
un praf de sare
o lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
1. Faina o amestecam cu bicarbonatul, oul, stafidele, sarea si laptele batut. Amestecam cu mana, incet si intr-un singur sens doar atat cat sa se incorporeze bine laptele batut.
2. Va rezulta un aluat destul de moale, pe care il rasturnam pe masa de lucru tapetata in prealabil cu faina. Presaram putina faina peste aluat si ii dam o forma rotunda, dupa care apasam cu mana si facem o paine plata pe care o taiem cu un cutit bine ascutit, in patrate micute.
3. Painicile rezultate le asezam intr-o tava tapetata cu faina, putin distantate intre ele si le punem la copt in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25-30 de minute, la foc potrivit.
4. Le scoatem si le asezam pe un gratar sa se racoreasca, dupa care le putem servi.
Pofta buna!
Foarte bine arata. Si eu am facut demult tare o pîinica irlandeza. Tare buna a mai iesit. Merci de ideea cu chiflele!
RăspundețiȘtergerePup!
Interesanta reteta. Coincidenta sau nu dar ieri a si fost St. Patrick's Day, ziua nationala a Irlandei. Pup!
RăspundețiȘtergereArata excelent... Super prezentare!
RăspundețiȘtergerece bune trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereNiste painici delicioase.Te pup!
RăspundețiȘtergereImi place cum arata , sunt si usor de facut . Notat reteta .
RăspundețiȘtergereAaahhh, ce bine arata, iar cu dulceata de caise trebuie sa fie fff bune....
RăspundețiȘtergerePup!
Super painici! Trebuie neaparat sa probez reteta! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Maya!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Sara&Miki!!!Sa stii ca e chiar o mare coincidenta:)Dupa ce le-am postat, spre rusinea mea, am aflat ca a fost ziua Irlandei.
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Alinutzika!!!
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Dorina!!!
Multumesc frumos, Delicious Flavours!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Pupici si o saptamana cat mai frumoasa va doresc!
Extra reteta! Ia s-o incerc si eu.
RăspundețiȘtergereI love how they look! and that jam looks even better, great idea for brakfast
RăspundețiȘtergeremmmm trebuie sa le incerc!!arata fffoarte bine!!!
RăspundețiȘtergereFoarte,foarte bine arata!Imi place tare mult!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Brindusa!!!
RăspundețiȘtergereThank you, Beti!!! You're absolutely right, are perfect for breakfast!
Multumesc frumos, Fantezie in bucatarie!
Multumesc frumos, Langmina!!!
Va pup cu drag!
Cred ca au fost delicioase !!! Merita incercate !! ;)
RăspundețiȘtergereMi se par cam albicioase la exterior :)) sigur au fost coapte in cuptor?
RăspundețiȘtergereTrebuie sa le incerc, sa vad mie cum imi vor iesi :))
Multumesc frumos, Catkitchen!!!Pupici!
RăspundețiȘtergereDraga Organizare nunti, sincer sa-ti spun, si mie mi-ar fi placut sa iasa mai rumene, dar nu au iesit, din pacate;)
RăspundețiȘtergereCategoric le-am copt in cuptor, ca in alta parte nu am unde:)
Doar atat iti pot spune, ca nu am dat focul prea tare de frica sa nu le ard pe spate, si atunci s-au copt in voie fara sa se mai rumeneasca.
Pupici si astept impresii daca faci reteta!
Buna dimineata! Pe masa mea pentru a doua oara se afla pe masa aceste minunatii. Multumesc pt tot ceea ce ne oferiti. Nu e singura reteta incercata:-p. Va poop si o zi excelenta va doresc.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Nicoleta pentru aprecieri!
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud ca ai incercat retetele si mai mult de atat, ca-ti plac!!!
Te pup si iti doresc o duminica cat mai frumoasa!