Pentru prepararea unei baclavale reusite nu este nevoie de multa indemanare:) Se prepara usor si rapid. In retetele turcesti se folosesc ca si condimente: nucsoara, scortisoara si cuisoarele. Eu am preparat-o dupa gustul meu, folosind esenta de vanile. Daca agreati mai mult primele condimente, puteti inlocui esenta de vanilie si va iesi o baclava mult mai aromata.
Ingrediente:
400 gr foi placinta
400 gr nuca macinata
200 gr unt topit
500 ml apa
300 gr zahar
250 ml miere
1-2 linguri zeama de lamaie
esenta de vanilie
400 gr foi placinta
400 gr nuca macinata
200 gr unt topit
500 ml apa
300 gr zahar
250 ml miere
1-2 linguri zeama de lamaie
esenta de vanilie
1. Ungem cu unt o tava de aproximativ 24x34 cm, punem o foaie de placinta pliata in doua, ungem cu unt topit folosind o pensula, asezam un stat de nuci macinate, punem alta foaie deasupra, ungem cu unt si presaram nuca si tot asa, repetam operatia, pana terminam foile si nucile. Deasupra punem o foaie fara nuca si o ungem peste tot cu unt.
2. Taiem baclavaua in romburi si o coacem in cuptorul preincalzit la foc moderat pentru aproximativ 30-35 de minute.
3. Intre timp preparam siropul astfel: punem intr-o cratita la foc mic zaharul cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si dupa aceasta inca 5-6 minute. Adaugam zeama de lamaie si mierea, punem din nou pe foc pentru inca 5 minute. Dam deoparte si turnam esenta de vanilie.
4. Cand baclavaua este coapta, se scoate si se toarna peste ea siropul. Se da din nou la cuptor timp de aproximativ 25 minute, la foc mic, pana se inmoaie bine baclavaua. Se lasa sa se raceasca completm dupa care o putem servi.
Pofta buna!
Arata perfect...perfect de delicioasa!
RăspundețiȘtergereNu ma ispitiii!Este preferata mea!
RăspundețiȘtergereExcelenta baclava! Ti-a iesit minunat!
RăspundețiȘtergeredintre toate dulciurile din lume la baclava nu as renunta! imi place la nebunie sa o servesc alaturi de un pahar cu lapte!
RăspundețiȘtergereArata perfect! poze superbe! Ar trebui sa incerc sa fac si eu :). te pup
RăspundețiȘtergereVai, ce pofta mi-ai facut!!!!!!! Arata minunat! Pupici!
RăspundețiȘtergerece bunatateeeee!!!
RăspundețiȘtergereEste preferata sotului meu.Pupici!
RăspundețiȘtergereNenicule sunt topita dupa baclava!!! ma faci sa-mi picure in gura de bine! uffff...
RăspundețiȘtergereDelicioasa! Ador baclavaua si in general dulciurile turcesti/arabesti.
RăspundețiȘtergereSuper delicioasa si arata exceptional!Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bogata-i baclavaua ta.A mea iese mereu imprastiata!
RăspundețiȘtergereDe cand am vazut-o azi dimineata, mi-a ramas gandul la ea... Arata perfect!!!
RăspundețiȘtergereAm dat direct print!!! De cand sunt cu gandul la o baclava... Pupici
RăspundețiȘtergereMinunata prezentarea. Vad ca tu macini nucile la robot, eu le pisez in piulita, ca imi place sa le sint si bucatele. Ambele variante sunt tare bune. Pup!
RăspundețiȘtergereMmm...o nebunie, yumm!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Alina!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Fancy Cake!!!
Multumesc frumos, Andreea-Elena!!!
Multumesc frumos, Timea!!!
Multumesc frumos, Nely!!!
Multumesc frumos, Dana!!!
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Antonina!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Flory!!!
Multumesc frumos, Lilly!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Ramona!!!
Va pup si va doresc un weekend cat mai insorit!
Sper sa ma hotarasc si eu sa fac intr-o zi !! Arata tare bine !!!
RăspundețiȘtergereWeek-end placut iti doresc !!
Numai si numai bunatati. Multumim ca le impartasiti ce noi.
RăspundețiȘtergereCe frumos ti-a iesit! Arata delicios!
RăspundețiȘtergereCe frumoasa, si eu am facut ieri.
RăspundețiȘtergereAi facut niste poze, ca de obicei, impecabile!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Dan si Ionela!!!
Multumesc frumos, Alexandrina!!!
Multumesc frumos, Gaby!!!
Va pup si va imbratisez cu drag!!!