O prajitura de care nu ma satur niciodata, chiar daca este un pic prea dulce pentru gustul meu:) O fac destul de rar si o savurez cu mare placere alaturi de o cafeluta amara!
Ingrediente:
400 gr zahar
4 galbenusuri
200 gr unt sau margarina
250 gr nuca macinata
5 foi de napolitana 25x30cm
esenta de rom
400 gr zahar
4 galbenusuri
200 gr unt sau margarina
250 gr nuca macinata
5 foi de napolitana 25x30cm
esenta de rom
1. Intr-o cratita cu fundul mai gros, ardem 200 gr de zahar. Cand este complet topit si ajunge la culoarea caramelului, adaugam nuca macinata si mai tinem putin pe foc.
2. Adaugam margarina taiata cubulete si dupa ce s-a topit, adaugam galbenusurile pe care le-am frecat in prealabil cu restul de zahar.
3. Mai lasam pe foc putin, atat cat compozitia clocoteste de cateva ori, apoi o dam deoparte si adaugam esenta de rom. Toate operatiunile se fac amestecand incontinuu in compozitie, altfel riscam sa se lipeasca si sa se arda. Nu o lasam sa se raceasca prea mult (riscam sa se intareasca si sa nu o mai putem intinde) si incepem sa umplem foile de napolitana.
4. Punem prima foaie de napolitana intr-o tava si intindem peste ea un sfert din compozitia cu nuca. Asezam peste compozitie urmatoarea foaie de napolitana si peste ea inca un sfert de compozitie, si tot asa pana terminam toate foile. Deasupra punem ultima foaie, acoperim cu o coala alba si asezam un fund de lemn, ca sa presam prajitura.
5. O lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore sau o noapte, apoi o taiem portii mici si o servim.
Pofta buna!
Si eu fac acest desert si este super bun! Iar prezentarea este pe masura!
RăspundețiȘtergereFelicitari!
Foarte buna si arata tare bine, nu am mai mancat de ceva vreme, cred ca e cazul sa fac, dar nu mai am nuca :) Prezentarea e superba!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereAbsolut delicios!!! Am salvat reteta! Pupici
RăspundețiȘtergereCe dor imi e de-o prajitura cu foi de napolitana,arata minunat si-mi place ca e cu muulta nuca.Pupici!
RăspundețiȘtergereoh, ce bine arataaaaaa! e perfecta!
RăspundețiȘtergereTe pup scumpa mea! Weekend placut!
imi place mult, nu stiu de ce fac asa de rar acest desert...
RăspundețiȘtergereMmmmm arata grozav ,musai de incercat!!!
RăspundețiȘtergereador prajiturica aceasta!
RăspundețiȘtergereTot ce este cu nuca nu refuz niciodata.
RăspundețiȘtergerePup si seara minunata!
Multumesc frumos, Fancy Cake!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Adela!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Flory!!!
Multumesc frumos, Emily!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Aziz!!!
Multumesc frumos, Alinutzika!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!!!
Si mie imi plac napolitanele cu nuci. dar nu le-am mai facut cam de mult. Pup!
RăspundețiȘtergereNu stiu de ce in ultimul timp, la mine cel putin, merge greu pagina!
Ne place mult si o facem de cate ori e "nevoie":)pupici!
RăspundețiȘtergereTare bine arata! chiar imi e pofta de asa ceva, iau de la tine o felie :). pup
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Sara&Miki!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Timea!!!
Va pup cu mare drag!
Prajitura copilariei mele!!! N-am mai facut-o de ceva vreme! Cred in week-end stiu ce fac. Si cand ma gandesc cate planuri am in vikend;(( Apropo am mesterit dulcegaria aia grozava cu cioco Noire.. o nebunie!!! sarumana! pup
RăspundețiȘtergereCat de mult ne place aceasta prajitura!!!
RăspundețiȘtergereyummy yummy yummy!
RăspundețiȘtergeren-am mai mincat asa ceva de cand imi facea mama de craciun.
of, ce vremuri!
Imi lipseste doar nuca,si ce pacat...ca as putea sa o fac acum.
RăspundețiȘtergereNoua ne place mult acest gen de prajitura.
Dar salvez linkul sa nu-l pierd.
Ma bucur Anto, ca ai incercat reteta si cel mai mult ma bucur ca iti place!Multam si pup cu mare drag!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Hapleablog!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Alice!!!
Multumesc frumos, Bucate apetisante!!!
Pupici si o seara minunata va doresc!
Minunate ! unele din prajiturile mele preferate. Prezentarea excelenta !
RăspundețiȘtergereEste una dintre parjiturile mele preferate! Absolut delicioasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Dana!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Kadia!!!
Va pup cu drag!
Preferata mea! Un Paste linistit iti doresc! te imbratisez cu drag>:D<
RăspundețiȘtergereAm facut si eu prajitura aceasta,este foarte buna.Felicitari pentru reteta!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Dia!!!Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Nicoleta!!!Ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergereTe pup si iti doresc o seara minunata!
Fara nuca nu se poate face? Mie imi place mult de tot nuca, dar prietenului meu nu ii place.
RăspundețiȘtergereAlexandra
Alexandra, tot farmecul acestei prajituri este nuca, dar cred ca se poate inlocui fara nici o problema cu alune de padure, migdale tocate, dupa preferintele celorlalti.
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!
am incercat si eu reteta propusa de dvs. la gust e tare buna, insa nu imi ajunge compozitia pt toate foile si nici nu s-au inmuiat acestea.(precizez ca am folosit margarina rama pt prajituri pt ca unt nu am voie sa folosesc din pricina unor alergii in familie).astept un sfat sa-mi iasa prajitura :) multumesc
RăspundețiȘtergereAnonim, imi cer iertare ca nu ti-am raspuns pana acum, am fost plecata o saptamana si nu am avut acces la internet.
RăspundețiȘtergereIn primul rand foile de napolitana nu se inmoaie, prajitura iese crocanta. Nu conteaza ca ai folosit margarina, este foarte buna.
Cat priveste cantitatea de crema, este de ajuns pentru cinci foi, daca nu sunt mai mari de 25x30 cm. Daca sunt mai mari se taie in jumatate si se folosesc doar cinci dintre ele. Nu se pune foarte multa crema, pentru ca este foarte dulce.
O seara minunata iti doresc si astept sa-mi spui cum a iesit!
va multumesc pt raspunsul dvs. intr.adevar foile achizionate de catre mine erau mult mai mari(le cumparasem din cora).am sa incerc solutia propusa de dvs si apoi revin cu un feedback.cu respect,toate cele bune :)
Ștergereva multumesc pt raspuns.intr.adevar sunt foi mai mari,asa cum se gasesc in comert(de la cora le cumparasem). am sa incerc cu foi mai mici si apoi am sa va ofer un feedback.cu respect:) toate cele bune:)
RăspundețiȘtergerebuna. am cautat mult timp reteta acestei prajituri delicioase, sau mai bine zis, desert, si am gasit-o. vroiam doar sa intreb daca as putea micsora cantitatea de zahar, caci imi pare ff mult, cel putin pt gustul meu. multumesc!
RăspundețiȘtergereMadalina, poti modifica reteta dupa gusturile tale. Nu am incercat cu mai putin zahar, dar cred ca nu e nici o problema. S-ar putea sa se modifice consistenta si cantitatea cremei sa nu mai fie aceeasi, dar poti sa maresti cantitatile celorlalte ingrediente. E doar un sfat, nu am incercat varianta aceasta.
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!
buna. cred ca de data asta, pt ca este Revelionul, o voi face asa cum scrie in reteta, k sa nu dau gres. apoi, o voi modifica dupa gustul meu, si te anunt. multumesc pt reteta,pt raspuns.
RăspundețiȘtergereLa multi ani tuturor!
albusurile se amesteca cu zaharul nu galbenusurile...cel putin asa apare in poza, dar in reteta e scris ca galbenusurile..deci?
RăspundețiȘtergereAnonim, in fotografie sunt galbenusuri. Ouale folosite nu sunt de la gaini de tara ca sa fie de culoare portocalie si batute cu zaharul se albesc si mai mult. Albusurile nu se folosesc in acesta reteta.
RăspundețiȘtergereO seara buna!
Preferata copiilor nostri.
RăspundețiȘtergereUn desert minunat de weekend.
Felicitari pentru prezentare!
Cred ca are un gust senzational. Trebuie sa incerc si eu. Multumim pentru reteta... !
RăspundețiȘtergereSe poate pune un strat de gem acrișor? Cum ar fi de măceșe sau Zmeura? :D părere?
RăspundețiȘtergereAnca, nu am încercat cu gem dar este posibil ca să se scurgă dintre foi, gemul fiind mai lichid. Eu am mai umplut foile de napolitana cu ciocolata de casa și au fost foarte bune. Cred ca mai merg umplute cu marmelada, că e mai tare ca și consistenta și ar sta bine între foi. O seară bună iți doresc!
Ștergere