5 martie 2012

Tort cu mac si crema de branza




     Un tort destul de usor de preparat, foarte placut la gust, si potrivit pentru orice ocazie!



Ingrediente pt. blat:
5 oua
200 gr zahar
150 gr unt
180 gr faina
50 gr mac
1 lingurita praf de copt
esenta de portocale sau coaja rasa de la doua portocale
un praf de sare

Pentru crema:
500 gr branza proaspata de vaci
150 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
150 gr zahar pudra
zeama si coaja de la o portocala

Pentru decor:
1-2 linguri cu mac
coaja de portocala confiata

Preparare:

1. Mixam untul impreuna cu zaharul, galbenusurile si esenta de portocale. Albusurile le batem spuma impreuna cu sarea, si apoi le incorporam, amestecand incet, in compozitia cu ouale. Adaugam treptat faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si macul.


Aluatul rezultat il turnam intr-o forma de aproximativ 24 cm, unsa si tapetata cu faina, netezindu-l cu o spatula. Coacem la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoare si daca este copt, il scoatem si il lasam sa se raceasca in forma.


2. Intr-un vas punem branza de vaci scursa bine, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de la o portocala, mixand pana se omogenizeaza. Smantana pentru frisca o punem in alt vas si o batem bat, apoi o incorporam in compozitia cu branza. Daca crema nu vi se pare prea dulce, mai adaugati doua linguri cu zahar pudra si mixati bine.
3. Blatul racit il taiem in doua pe orizontala si il umplem cu jumatate din crema de branza. Cu cealalta jumatate imbracam tortul deasupra, apoi ornam cu mac si coaja de portocala confiata. Dam la rece cel putin o ora si jumatate si apoi servim.





Pofta buna!

P.S. Daca va place blatul insiropat, faceti un sirop din 150 ml apa si 50 gr zahar. Fierbeti pe foc cateva minute, adaugati cateva picaturi de esenta de portocala si dupa ce s-a racit, insiropati blaturile inainte de a pune crema.

31 de comentarii:

  1. Tare bine arata! Si pozele tale sunt intotdeauna foarte clare si foarte frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. superba si delicioasa! Te pup scumpa mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicioasa!!! Imi place la maxim!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Super bine arata tortul ! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Absolut superb, Licuta, draga mea!! Eu ador macul si m-am intors din Germania cu o rezerva consistenta.
    Pup cu drag si felicitari pentru pozute si prezentare! Perfecte amandoua!

    RăspundețiȘtergere
  6. Superb arata! Si cred ca-i delicios.
    Eu nu-s mare fan mac, dar nu cred ca se simte foarte tare, nu?

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare elegante sun pozele tale. Ai o mana de zana :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunat!!! Imi place mult, cred ca il fac de Paste... Pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac blaturile cu mac,sunt foarte bune!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Tare bine arata, felicitari pentru realizare!

    RăspundețiȘtergere
  11. Macul imi place foarte mult,asa ca si tortul acesta.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ador dulciurile cu mac! superb arata ! pupici

    Antonina

    RăspundețiȘtergere
  13. Superba prezentarea! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  14. Doamne,ce bine arata! Atat de bun trebuie sa fie cu mac si portocala!!! Cu permisiunea ta imi scriu reteta ca prea bine arata sa nu o fac!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Reteta deosebita si prezentarea deasemenea. Cred ca are un gust incredibil. Fac si eu!

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata minunat! Pozele de nota 10! Cat despre gust... a mai ramas vre-o portie??
    Pupici dulci

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Emily!!!

    Multumesc frumos, Adela!!!

    Multumesc frumos, Mirela!!!

    Multumesc frumos, Laura!!!Merita incercat!E super delicios!

    Multumesc frumos, Edith!!!Se simte putin, dar poti sa diminuezi cantitatea de mac si nu mai e nici o problema:)

    Multumesc frumos, Andreea!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Teo!!!

    Multumesc frumos, Alexandrina!!!

    Multumesc frumos, DiaMar!!!

    Multumesc frumos, Antonina!!!

    Multumesc frumos, Fancy Cake!!!

    Multumesc frumos, Claudia!!!Daca il faci abia astept sa-mi spui impresiile:)

    Multumesc frumos, Carmen!!!

    Multumesc frumos, Simona!!!

    Va pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce de efect este... imi place cum arata si asi manca o felie. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi pace si cum arata si combinatia branza - blat cu mac .
    Tare apetisant .

    RăspundețiȘtergere
  20. Fantastic. "Arata deicios! Simt în pupile!" :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Arata grozav si pot doar sa-mi inchipui cat este de buna!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc frumos, Sara&Miki!!!Te servesc cu mare placere!

    Multumesc frumos, Lia!!!

    Multumesc frumos, Maya!!!

    Multumesc frumos, Flory!!!

    Pup cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Elegante, si tortul si pozele

    Imi place marimea feliilor... nu e nimeni in cura de slabire prin jur? :)

    RăspundețiȘtergere
  24. La multi ani doamna!Arata superb tortul!!!!!!!!!!!!Am sa-lfac si eu:P eprea frumos si elegant

    RăspundețiȘtergere
  25. Multumesc frumos, Ramona!!!

    Multumesc frumos, The Wandering Oltean!!!Pe aici nu-i nimeni:))

    Multumesc frumos, Raluca!!!E super delicios!Merita incercat.

    Va pup si va doresc un 8 Martie cat mai fericit!

    RăspundețiȘtergere
  26. O primavara cu soare pe cer si in suflet!
    Pup si imbratisez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  27. Ce tare-mi place combinatia !!!
    La multi ani !!! O primavara plina de momente frumoase !!

    RăspundețiȘtergere
  28. La Multi Ani, draga mea!! Sa ai o primavara minunata, plina de dragoste si impliniri!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Multumesc frumos, Maria!!!

    Multumesc frumos, Adela!!!

    Multumesc frumos, Catkitchen!!!

    Multumesc frumos, Laura!!!

    Pupici si o primavara cu multa dragoste si fericire va doresc!

    RăspundețiȘtergere