28 august 2011

Porc aromatizat la tigaie




    Ce leguma mai buna decat porcul ati gasit?...Hm, Nimic?!...Nici eu. Asa ca.. haideti la masa!!!


Ingrediente:
1 kg carne porc (de preferat ceafa)
100 ml vin alb
30 gr radacina de ghimbir rasa pe razatoare
2 linguri de mustar iute
1 lingura de plante aromatice uscate (busuioc, patrunjel, marar)
2 linguri ulei de masline
1 lingura miere
sare
piper

24 august 2011

Placinta cu prune




   La aceasta reteta de placinta se foloseste de obicei aluatul fraged gen: tarta, dar... din lipsa de timp si putina comoditate, am inlocuit cu aluat de foietaj. Asa ca ...aviz amatorilor care nu au timp sau chef sa prepare aluat in casa! Oricum, a iesit grozava si cu cel cumparat!!! 

Ingrediente:

400 gr aluat de foietaj
800 gr prune taiate sferturi
4 linguri zahar brun
2 linguri amidon
vanilie sau scortisoara (dupa gustul fiecaruia)
un ou mic batut

18 august 2011

Pui si cuşcuş



 
   Cand am fost in concediu, am achizitionat din zona Maramures un fel de cuşcuş in forma de orez. Am mancat la pensiunea la care am fost cazati si am fost foarte incantata de forma acestuia. Din cate am inteles era adus din Ungaria. In zona noastra nu am vazut cuşcuş decat in forma aceea pe care o stie toata lumea : bobite mici si aproape rotunde. Am preparat astfel un fel de mancare gustos si delicios pe care va invit sa-l incercati cand nu aveti inspiratie la gatit...

 
Ingrediente:

3 linguri patrunjel proaspat tocat
1/2 lingurita cimbru uscat
2 linguri ulei de masline
2 pulpe pui mari dezosate
1 ceapa taiata feliute subtiri
2 catei de usturoi taiat marunt
o rosie taiata cuburi mari
250 gr cuşcuş
100 ml vin alb
1 lingurita unt
1 lingura mustar
1 lingurita miere
sare dupa gust

11 august 2011

Pancakes cu frisca si mure




   Un desert simplu si rapid care nu cred ca mai are nevoie de prea multa prezentare.

 
Ingrediente (pentru aproximativ 20 de clatite):
400 gr faina
4 oua mici
2 pliculete praf de copt
6 linguri cu zahar
450 ml lapte
3 linguri margarina
esenta de vanilie
un praf de sare

Pentru umplutura:
300 gr frisca batuta si indulcita
250 gr mure

7 august 2011

Pizza Pollo




   O pizza "light", ca sa zicem asa. Pentru cei care nu prea iubesc preparatele din comert, aceasta pizza este ideala. Ca sa nu mai zic ca pentru copii este grozava!...


Aluat pizza(pentru 2 pizza diametru 28 cm):
300 gr faina
50 ml apa calduta
20 gr drojdie
20 ml ulei
20 gr unt sau margarina
un praf de sare

4 august 2011

Prajitura cu crema de branza si frisca



    
   O prajitura cu fructe si morcovi, imbracata intr-un strat de frisca cremoasa, umpluta cu crema de branza racoritoare si decorata cu nuci caramelizate. Un desert festiv pentru o ocazie deosebita sau pur si simplu pentru sufletelul vostru;)

Ingrediente:
Pentru blat:
275 gr faina
2 lingurite praf de copt
1 linguruta bicarbonat de sodiu
vanilie sau scortisoara (dupa gustul fiecarui)
un praf de sare
175 gr zahar brun
50 gr nuci maruntite
3 oua, batute usor
50 gr stafide
2 banane coapte, zdrobite
150 gr morcovi rasi fin
175 ml ulei de floarea soarelui