Ce leguma mai buna decat porcul ati gasit?...Hm, Nimic?!...Nici eu. Asa ca.. haideti la masa!!!
Ingrediente:
1 kg carne porc (de preferat ceafa)
100 ml vin alb
30 gr radacina de ghimbir rasa pe razatoare
2 linguri de mustar iute
1 lingura de plante aromatice uscate (busuioc, patrunjel, marar)
2 linguri ulei de masline
1 lingura miere
sare
piper
1. Intr-o cratita incingem o lingura de ulei de masline si punem la prajit carnea taiata fasii. Lasam sa se prajeasca 2-3 minute dupa care adaugam 50 ml apa, vinul si lasam sa fiarba la foc mic pana cand carnea devine frageda.
2. Intr-un castron punem restul de ulei de masline, mustarul, ghimbirul, plantele aromatice, mierea, sarea, piperul si amestecam bine pana se omogenizeaza.
3. Cand carnea este gata si vinul s-a evaporat adaugam amestecul din castron si mai lasam 5 minute pe foc sa se aromatizeze bine carnea.
4. Servim carnea si sosul cu garnitura de legume, piure de cartofi, paste, etc.
Pofta buna!
O nebunie de arome!! megalike!! sunt innebunita dupa leguma asta! ;)) pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Antonina!!!Si noua ne place foarte mult dar nu mancam prea des din cauze de...prea mult colesterol! Te pup!
RăspundețiȘtergereArata ff bine! Imi plac aromele, cred ca e super gustos! Pupici
RăspundețiȘtergereDaaaa si mie imi place mult enorm leguma asta,minunat ai preparat-o!pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina!!! A fost grozav de bun! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Flory!!! Pupicei!
RăspundețiȘtergereE adevarata zicala cu "porcul e cea mai buna leguma". Cum arata... salivazi nu alta. Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Sara&Miki!!! Este foarte adevarata zicala! Pup!
RăspundețiȘtergereEhe,cunosc eu foarte bine"leguma" asta aromata!E grozavaaa!
RăspundețiȘtergereArata super delicios!!!
RăspundețiȘtergerePare atat de gustoasa si cred ca ar merge de minune cu mamaliga :))
RăspundețiȘtergereDaaa, asta da reteta de pus la vedere.
Pupici!
Eu am facut astazi paine,deci imi iau o felie si vin la tine la masa,ca nu mai pot de pofta.Pupici!
RăspundețiȘtergereBuna leguma, cred ca a avut o aroma?! Cea mai buna leguma carnea! :))) puup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Danutza!!!
Multumesc Vasi!!!
Multumesc DiaMar!!! Te astept cu placere!
Multumesc Adela!!!
Va pup si va doresc o saptamana superba!!!
Acuma cu colestrolul suntem cu totii de acord,da'ce dulce si aromata-i incalcarea regulii !
RăspundețiȘtergereMi-ai pus si mie o portie? C-am venit! :)))
RăspundețiȘtergerefrumos tare!
RăspundețiȘtergereMultumesc Pansy!!! Ai perfecta dreptate!!! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Miha!!! Te astept cu drag! Pupici!
Multumesc Alice!!! Pupicei!
Am revenit. M-am uitat la porcul tau si m-ai ispitit foarte. Asa ca m-am bagat si eu in porcul meu de l-am pregatit tot "aromatizat" si el :))
RăspundețiȘtergereApetisant!Si noua ne place carnea de porc dar asa cum spui si tu o folosesc mai rar din aceiasi cauza.
RăspundețiȘtergerePupici dulci!
Alice, ma bucur ca te-a ispitit asa de tare!!! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria!!! Asa este dar din cand in cand ne mai delectam cu cateva bucatele ca doar no fi foc! Pup!
RăspundețiȘtergeresi noi papam destul de rar , dar papam :) .... arata super porcusorul !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Catkitchen!!! Pupicei!
RăspundețiȘtergerese poate inlocui cu altceva vinu? scuzati de indrazneala!
RăspundețiȘtergereAnonim, cred ca poti folosi supa de pui sau de vita, dar vinul ii da o aroma aparte si nu cred ca ar trebui inlocuit. Daca e musai sa-l inlocuisti nu e nici o problema, foloseste cu incredere supa.
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!