28 august 2011

Porc aromatizat la tigaie




    Ce leguma mai buna decat porcul ati gasit?...Hm, Nimic?!...Nici eu. Asa ca.. haideti la masa!!!


Ingrediente:
1 kg carne porc (de preferat ceafa)
100 ml vin alb
30 gr radacina de ghimbir rasa pe razatoare
2 linguri de mustar iute
1 lingura de plante aromatice uscate (busuioc, patrunjel, marar)
2 linguri ulei de masline
1 lingura miere
sare
piper
Preparare:

1. Intr-o cratita incingem o lingura de ulei de masline si punem la prajit carnea taiata fasii. Lasam sa se prajeasca 2-3 minute dupa care adaugam 50 ml apa, vinul si lasam sa fiarba la foc mic pana cand carnea devine frageda.
2. Intr-un castron punem restul de ulei de masline, mustarul, ghimbirul, plantele aromatice, mierea, sarea, piperul si amestecam bine pana se omogenizeaza.
3. Cand carnea este gata si vinul s-a evaporat adaugam amestecul din castron si mai lasam 5 minute pe foc sa se aromatizeze bine carnea.



 4. Servim carnea si sosul cu garnitura de legume, piure de cartofi, paste, etc.

 Pofta buna!

26 de comentarii:

  1. O nebunie de arome!! megalike!! sunt innebunita dupa leguma asta! ;)) pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos, Antonina!!!Si noua ne place foarte mult dar nu mancam prea des din cauze de...prea mult colesterol! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata ff bine! Imi plac aromele, cred ca e super gustos! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Daaaa si mie imi place mult enorm leguma asta,minunat ai preparat-o!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Cristina!!! A fost grozav de bun! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. E adevarata zicala cu "porcul e cea mai buna leguma". Cum arata... salivazi nu alta. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Sara&Miki!!! Este foarte adevarata zicala! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ehe,cunosc eu foarte bine"leguma" asta aromata!E grozavaaa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pare atat de gustoasa si cred ca ar merge de minune cu mamaliga :))
    Daaa, asta da reteta de pus la vedere.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am facut astazi paine,deci imi iau o felie si vin la tine la masa,ca nu mai pot de pofta.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna leguma, cred ca a avut o aroma?! Cea mai buna leguma carnea! :))) puup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Teo!!!

    Multumesc Danutza!!!

    Multumesc Vasi!!!

    Multumesc DiaMar!!! Te astept cu placere!

    Multumesc Adela!!!

    Va pup si va doresc o saptamana superba!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Acuma cu colestrolul suntem cu totii de acord,da'ce dulce si aromata-i incalcarea regulii !

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi-ai pus si mie o portie? C-am venit! :)))

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Pansy!!! Ai perfecta dreptate!!! Pup!

    Multumesc Miha!!! Te astept cu drag! Pupici!

    Multumesc Alice!!! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  16. Am revenit. M-am uitat la porcul tau si m-ai ispitit foarte. Asa ca m-am bagat si eu in porcul meu de l-am pregatit tot "aromatizat" si el :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Apetisant!Si noua ne place carnea de porc dar asa cum spui si tu o folosesc mai rar din aceiasi cauza.
    Pupici dulci!

    RăspundețiȘtergere
  18. Alice, ma bucur ca te-a ispitit asa de tare!!! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc Maria!!! Asa este dar din cand in cand ne mai delectam cu cateva bucatele ca doar no fi foc! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  20. si noi papam destul de rar , dar papam :) .... arata super porcusorul !!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc frumos, Catkitchen!!! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  22. se poate inlocui cu altceva vinu? scuzati de indrazneala!

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonim, cred ca poti folosi supa de pui sau de vita, dar vinul ii da o aroma aparte si nu cred ca ar trebui inlocuit. Daca e musai sa-l inlocuisti nu e nici o problema, foloseste cu incredere supa.
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere