Grozav de bune aceste prajiturele! Pandispan pufos invelit cu un strat generos de nuca crocanta! Usor de preparat, sunt perfecte pentru sarbatorile ce vin!
Ingrediente:
5 oua
150 gr zahar
50 gr ulei
150 gr faina de tip 000
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura esenta de vanilie
1 lingurita esenta de lamaie
100 gr nuca macinata
un praf de sare
zahar pudra vanilat pentru pudrat deasupra
1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu uleiul, esenta de vanilie si esenta de lamaie.
3. Albusurile le mixam la inceput cu sarea si apoi treptat cu zaharul, timp de 10-15 minute pana obtinem o spuma tare care nu curge din bol. Adaugam treptat compozitia cu galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu lingura de jos in sus.
4. Compozitia rezultata o turnam intr-o tava de aproximativ 22x30 cm, tapetata cu hartie de copt. Presaram deasupra nuca macinata si coacem in cuptorul preincalzit la foc moderat circa 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea, daca iese curata este coapta prajitura.
5. Lasam prajitura sa se raceasca complet si cu o forma rotunda decupam prajiturele in forma de semiluna. Inainte de servire le pudram cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
Pufoase, usoare, perfecte!
RăspundețiȘtergereMersi de tratatie!
;)