17 decembrie 2015

Nuci umplute cu crema de ciocolata


   
  
  Daca vrei sa simti gustul copilariei, aceste nuci umplute iti vor trezi amintiri de mult uitate! Sunt atat de fragede si gustoase ca nu te mai saturi de ele! Crema pentru umplutura este optionala. Se pot umple dupa gustul fiecaruia cu gem, crema de vanilie, crema de lamaie sau crema de ciocolata.




Ingrediente:
Pentru aluat:
350 gr faina de tip 000
125 gr untura sau unt cu minim 80% grasime
50 gr smantana cu 20% grasime
1 ou
50 gr zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema:
500 ml lapte
2 oua
100 gr zahar
3 linguri amidon alimentar
2 linguri cacao neagra
100 gr ciocolata neagra
50 gr unt
50 gr nuca macinata fin
1 lingurita esenta rom

zahar pudra vanilat pentru pudrat deasupra 

Preparare:
1. Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam pana obtinem o coca omogena care nu se mai lipeste de maini si de peretii vasului. Din aluatul obtinut formam bilute mici, cat sa acopere jumatate din orificiile formei de nuci pe care am cumparat-o de AICI. Incingem forma pe aragaz si adaugam bilutele de aluat. Presam capacul peste ele si coacem cojile de nuca intorcand forma de pe o parte pe cealalta pana devin aurii. Le scoatem usor din forma si le lasam sa se raceasca complet. 


2. Pentru prepararea cremei procedam astfel: punem intr-un vas ouale pe care le amestecam cu zaharul, laptele, amidonul, si cacaoa. Punem amestecul pe foc si lasam sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete. Amestecam bine pana se incorporeaza in crema, adaugam esenta de rom si dam la rece. Cand s-a racit complet adaugam nuca macinata fin.

3. Umplem cojile de nuca cu crema si le lipim doua cate doua, apoi le pudram cu zahar pudra vanilat.



Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Abia astept sa le fac si eu!
    Vin copiii acasa si trebuie primiti cu surprize!
    Sarbatori fericite si linistite alaturi de cei dragi iti doresc!

    RăspundețiȘtergere