Pufoase si pline de nuca aromata! Merg perfect alaturi de o cana cu lapte cald! Ce poate fi mai bun de atat intr-o zi mohorata si friguroasa de toamna??;)
Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru aluat:
500 gr faina
200 ml lapte
20 gr drojdie
2 oua mici
100 gr unt topit
100gr zahar
o lingurita cu esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
un praf de sare
200 ml lapte
20 gr drojdie
2 oua mici
100 gr unt topit
100gr zahar
o lingurita cu esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
un praf de sare
Pentru umplutura:
250 gr nuca macinata
100 gr zahar pudra
100-120 ml lapte
un pachet cu zahar vanilat
1 ou batut pentru uns
100 gr zahar pudra
100-120 ml lapte
un pachet cu zahar vanilat
1 ou batut pentru uns
Pentru sirop:
150 gr zahar
1 lingura cu miere
200 ml apa
o lingurita cu esenta de vanilie
1 lingura cu miere
200 ml apa
o lingurita cu esenta de vanilie
Preparare:
1. Aluatul l-am preparat la masina de facut paine, la programul de framantare si crestere (functia : aluat de paine, pizza). Am pus ingredientele in ordinea urmatoare: laptele caldut amestecat cu zaharul si esenta de vanilie, untul topit, ouale batute in prealabil cu praful de sare, coaja rasa de lamaie, faina si drojdia sfaramitata.
2. Daca nu aveti masina procedati astfel: puneti drojdia in 50 ml lapte caldut. Adaugati o lingurita de zahar, 2 linguri de faina si amestecati bine cu telul pana se omogenizeaza. Puneti amestecul sa creasca la cald, timp in care frecati galbenusurile cu un praf de sare, zaharul ramas, coaja de lamaie si esenta de vanilie, pana se face o crema spumoasa. Puneti restul de faina intr-un castron, adaugati compozitia cu drojdia crescuta, compozitia cu oua, restul de lapte si la urma untul topit. Framantati aluatul pana se dezlipeste de pe peretii vasului, apoi lasati sa creasca la cald aproximativ 40-50 de minute.
2. Daca nu aveti masina procedati astfel: puneti drojdia in 50 ml lapte caldut. Adaugati o lingurita de zahar, 2 linguri de faina si amestecati bine cu telul pana se omogenizeaza. Puneti amestecul sa creasca la cald, timp in care frecati galbenusurile cu un praf de sare, zaharul ramas, coaja de lamaie si esenta de vanilie, pana se face o crema spumoasa. Puneti restul de faina intr-un castron, adaugati compozitia cu drojdia crescuta, compozitia cu oua, restul de lapte si la urma untul topit. Framantati aluatul pana se dezlipeste de pe peretii vasului, apoi lasati sa creasca la cald aproximativ 40-50 de minute.
3. Umplutura o preparam astfel: nuca macinata o amestecam cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Turnam laptele fierbinte si amestecam pana se face pasta.
4. Punem aluatul pe masa de lucru presarata in prealabil cu faina. Framantam putin aluatul crescut si apoi il impartim exact in doua. Intindem o foaie rotunda, o ungem cu ou batut si deasupra intindem jumatate din umplutura cu nuca. Rulam si taiem bucati de 2,5-3 cm lungime, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1 cm una fata de alta. Eu n-am avut rabdare sa coc doua ture si le-am inghesuit pe toate in prima tura. Procedam la fel si cu cealalta foaie de aluat. Ungem rulourile cu ou batut si le coacem la foc potrivit aproximativ 35-40 de minute.
5. Cum le scoatem din cuptor, le introducem pe rand cu partea de deasupra in siropul fierbinte preparat astfel: punem apa la fiert impreuna cu zaharul si mierea. Lasam sa fiarba incet 3-4 minute si la urma adaugam esenta de vanilie.
Servim rulourile calde sau reci alaturi de o cana cu lapte.
Pofta buna!
Sunt absolut delicioase!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!!! Maine ma apuc si eu de copt!
RăspundețiȘtergerePreferatele mele , o bunatate.
RăspundețiȘtergereLe ador pur si simplu!!! Eu dau laptele.. deci primesc un rulou-doua?! :)
RăspundețiȘtergereMinunate!
RăspundețiȘtergereparca le si simt parfumulll:)
RăspundețiȘtergereGrozave au iesit, rumenite, pufoase, aromate! Vreau si eu cel putin doua bucati pentru ca nu mai pot de pofta :) Te pup!
RăspundețiȘtergereTare gustoase trebuie sa fie. Mi-ai facut pofta :)
RăspundețiȘtergereFrumos explicat, iar rulourile arata de milioane!
RăspundețiȘtergereCred ca sunt pufoase si aromate la maxim. O sambata placuta iti doresc!
Ce frumos arata!Felicitari!
RăspundețiȘtergereTare mult imi plac deserturile cu nuca!
Zi frumoasa!
Tare bune cu nuca, o gustare perfecta!
RăspundețiȘtergereLicuta draga , faci niste minunatii de poze de am impresia ca preparatul sta la mine pe masa , zau !!! ;)
RăspundețiȘtergereO zi superba !!
Sunt foarte apetisante!
RăspundețiȘtergerece asi mai manca si eu cateva.
RăspundețiȘtergereseara buna!
Multumesc frumos, Rocsy!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Dorina!!!
Multumesc frumos, Simona!!!Cum sa nu? Ador laptele cu rulouri:)
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Bia Oana!!!
Multumesc frumos, Paula!!! Te servesc cu mare placere:)
Multumesc frumos, Brindusa!!!
Multumesc frumos, Any!!!
Multumesc frumos, Angelica!!!
Multumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos, Alina!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Va pup si va doresc o seara minunata!