25 noiembrie 2013

Gratin de conopida si broccoli




     O reteta delicioasa, sanatoasa si simpla de facut!



Ingrediente:
1 kg conopida
500 gr broccoli
3 oua mari
150 ml smantana cu 20% grasime
50 ml lapte
50 gr cascaval
un varf lingurita nucsoara
sare
piper
unt si pesmet pentru uns forma

Preparare:
1. Desfacem conopida si broccoli in buchetele, le spalam bine si le fierbem in apa cu sare cateva minute pana se inmoaie usor. Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine de apa.


2. Intr-un castron batem bine ouale cu smantana si laptele. Adaugam nucsoara si condimentam dupa gust cu sare si piper.
3. Asezam conopida si broccoli intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Turnam deasupra compozitia
cu smantana si apoi presaram cascavalul ras.


4. Coacem la cuptorul preincalzit aproximativ 35-40 de minute, la foc potrivt, pana cand se rumeneste frumos deasupra. Servim gratinul rece sau cald.




Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Foarte frumos ti-a iesit, parca-i un tablou asa de bine le-ai aranjat in tava!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am facut doar de brocoli dar uite ca mi-ai dat o idee de care am sa tin cont.multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos, Dana!!!

    Multumesc frumos, Catkitchen!!!

    Multumesc frumos, Any!!!

    Multumesc frumos, Maria!!!

    Multumesc frumos, Simona!!!

    Va pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere