Cu produsele SunFood preparam mancaruri sanatoase, aromate si delicioase! SunFood are grija de sanatatea ta si te invita sa gatesti sanatos!
Pentru ca in aceasta iarna SunFood implineste 7 ani de existenta, ne invita la un concurs bogat in premii frumoase si utile pentru bucataria noastra.
Pentru acest concurs am ales o reteta de pizza crocanta, rapida si fara drojdie. Alegerea topping-ului pentru pizza este functie de gustul fiecaruia. Multam Laura pentru reteta delicioasa!
Pentru ca in aceasta iarna SunFood implineste 7 ani de existenta, ne invita la un concurs bogat in premii frumoase si utile pentru bucataria noastra.
Pentru acest concurs am ales o reteta de pizza crocanta, rapida si fara drojdie. Alegerea topping-ului pentru pizza este functie de gustul fiecaruia. Multam Laura pentru reteta delicioasa!
Particip cu reteta Pizza crocanta fara drojdie , la concursul SunFood organizat pe blogul Retete Culinare Laura Adamache .
Ingrediente blat:
(pt. 4 pizza, 28-30 cm)
500 gr faina
250 ml apa
1 lingura iaurt
10 gr sare
30 ml ulei de masline
250 ml apa
1 lingura iaurt
10 gr sare
30 ml ulei de masline
Ingrediente topping:
(pentru 1 pizza)
1 conserva sardine in sos de rosii de la SunFood
1 ceapa mica
1 lingura ulei de masline
5-6 masline negre
1 rosie medie curatata de coaja si seminte
parmezan sau cascaval
1-2 linguri suc de rosii
oregano
1 conserva sardine in sos de rosii de la SunFood
1 ceapa mica
1 lingura ulei de masline
5-6 masline negre
1 rosie medie curatata de coaja si seminte
parmezan sau cascaval
1-2 linguri suc de rosii
oregano
Preparare:
1. Intr-un vas punem 250 gr faina, apoi adaugam peste ea apa, uleiul, iaurtul, sarea si amestecam cu o spatula. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam sa se odihneasca 30 minute. Dupa cele 30 minute, adaugam treptat restul fainii si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic.
2. Impartim aluatul in 4 portii egale si le dam o forma rotunda fiecarei portii. Le acoperim cu folie alimentara sau un prosop de bumbac usor umezit si le lasam sa stea inca 30 de minute.
2. Impartim aluatul in 4 portii egale si le dam o forma rotunda fiecarei portii. Le acoperim cu folie alimentara sau un prosop de bumbac usor umezit si le lasam sa stea inca 30 de minute.
3. Intre timp taiem ceapa julienne si o calim impreuna cu uleiul de masline, pana se inmoaie. Adaugam sardinele si sosul din conserva, zdrobindu-le usor cu furculita, apoi maslinele taiate in feliute subtiri si la urma condimentam cu oregano dupa gust. Lasam pe foc 2 minute, apoi stingem focul si lasam toppingul sa se aceasca complet.
4. Intindem pe masa de lucru pudrata in prealabil cu faina, o portie de aluat in foaie de circa 3-4 mm grosime si o punem in forma de pizza. Ungem aluatul cu sucul de rosii, iar deasupra adugam topping-ul rece. Deasupra toppingu-ului adaugam rosia taiata cubulete mici.
5. Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 250 grade, pentru aproximativ 10 minute. In ultimele doua minute, scoatem rapid pizza din cuptor si adaugam parmezanul sau cascavalul ras.
Pofta buna!
P.S. Sfaturi importante date de Laura, pentru o pizza reusita:
- Nu sariti peste niciuna dintre cele doua perioade de repaus ale aluatului. Sunt esentiale daca doriti un aluat elastic si usor de modelat.
- Nu sariti peste niciuna dintre cele doua perioade de repaus ale aluatului. Sunt esentiale daca doriti un aluat elastic si usor de modelat.
- Nu folositi un topping prea bogat. Aluatul este destul de subtire si prea mult topping ii poate modifica consistenta finala.
- Ingredientele pentru topping nu trebuie sa fie foarte umede (le scurgem bine inainte sau le calim cateva minute intr-o tigaie)
- Dupa cele 10 minute de coacere, marginile pizzei sunt destul de colorate. Este un lucru normal si nu influenteaza intr-un mod negativ gustul final.
- Ingredientele pentru topping nu trebuie sa fie foarte umede (le scurgem bine inainte sau le calim cateva minute intr-o tigaie)
- Dupa cele 10 minute de coacere, marginile pizzei sunt destul de colorate. Este un lucru normal si nu influenteaza intr-un mod negativ gustul final.
Nu refuz felia de pizza!
RăspundețiȘtergereCu mare placere, Cristina:)!
RăspundețiȘtergereTe pup si o seara minunata iti doresc!