Cele mai fragede si mai fine madlene, pe care le-am mancat pana acum!
Ingrediente:
120 gr faina alba 000
50 gr faina integrala de orez
50 gr faina de porumb
200 gr unt la temeratura camerei
100 gr zahar pudra
100-120 gr ciocolata neagra sau cu lapte
o lingura cu esenta de vanilie
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
Preparare:
1. Cernem cele 3 tipuri de faina intr-un bol si le amestecam cu bicarbonatul.
2. Intr-un alt bol batem untul cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema pufoasa si fina. Adaugam treptat faina si esenta de vanilie, amestecand compozitia pana obtinem o coca moale.
3. Introducem cate putin din coca obtinuta in fiecare compartiment al formei de copt (unse in prealabil cu putin unt topit), apasand usor si netezind deasupra cu lingura.
4. Coacem madlenele in cuptorul preincalzit la 170 grade, timp de aproximativ 15-20 minute. Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam in tava pana se racoresc, apoi le scoatem usor si le asezam pe un platou sa se raceasca complet.5. Topim cicolata la bain-marie si apoi inmuiem capatul fiecarei madlene in ciocolata topita. Asezam fursecurile pe un platou si le lasam deoparte pana se intareste ciocolata. Inainte de servire le pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
P.S. Faina integrala de orez este de la Solaris si o gasesti la orice magazin cu produse bio, iar faina de porumb (malai) o gasesti la raionul cu produse bio din magazinul Real.
Sunt foarte bune!
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta combinatia de faina! Nu am forme de madlene dar am unele dragute de trandafiri. Pensulati cu ciocolata o sa fie perfecti pe masa de sarbatori :)
RăspundețiȘtergereO combinatie interesanta! O voi testa pentru ca sunt fan madlene!
RăspundețiȘtergereChiar arata super! Recunosc ca nu am incercat sa combin faina...
RăspundețiȘtergereCat de frumoase sunt! Interesanta combinatia de fainuri.. de orez am, dar de porumb, am sa caut :)
RăspundețiȘtergereArata minunat <3
RăspundețiȘtergereMi-e rusine sa recunosc, dar eu nu am facut niciodata !!! :(
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Rocsy!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Oana!!! Este perfecta idea ta!
Multumesc frumos, Cristina!!! Merita incercarea, sunt tare fragede!
Multumesc frumos, Teo!!!Eu cred ca e perfecta combinatia;)
Multumesc frumos, Simona!!!Faina de porumb o gasesti in Real la raionul cu produse bio.
Multumesc frumos, Timea!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!Se apropie sarbatorile, asa ca e un motiv in plus sa le faci;)
Va pup si va doresc o seara minunata!
...eu le incerc chiar acum!! 👍
RăspundețiȘtergereSper sa iasa bune!!
Multumesc Licuta! Am incercat multe retete de la tine, sunt minunata!!