O mancare sanatoasa care contine ingrediente proaspete si aromate, rapid de preparat si delicioasa la maxim! Daca tineti post sau sunteti vegetarieni, eliminati din ingrediente pieptul de pui.
Ingrediente:
1 ceapa potrivita
3-4 catei de usturoi
250 gr taietei chinezesti
400 gr piept pui dezosat si fara piele
350 gr ciuperci proaspete
350 gr varza chinezeasca
un ardei gras rosu
1 lingurita praf de ghimbir
6-8 linguri sos de soia
3 linguri sos chili dulce sau iute (dupa preferinta)
2 linguri ulei de susan
2 linguri ulei de masline
sare
3-4 catei de usturoi
250 gr taietei chinezesti
400 gr piept pui dezosat si fara piele
350 gr ciuperci proaspete
350 gr varza chinezeasca
un ardei gras rosu
1 lingurita praf de ghimbir
6-8 linguri sos de soia
3 linguri sos chili dulce sau iute (dupa preferinta)
2 linguri ulei de susan
2 linguri ulei de masline
sare
Preparare:
1. Fierbem taieteii conform intructiunilor de pe ambalaj. Ii scurgem de apa in care au fiert, dupa care ii dam dam printr-un jet de apa rece si ii lasam sa se scurga intr-o strecuratoare.
2. Ceapa si usturoiul le taiem in felii subtirele. Varza o taiem in fasii de un centimetru, iar restul legumelor, inclusiv pieptul de pui le taiem cubulete mai mari sau fasii.
3. Intr-un wok punem la incins o lingura de ulei de masline si adaugam ceapa. Calim 1-2 minute apoi adaugam usturoiul. Mai calim un minut, apoi adaugam ciupercile. Le calim pana scade toata apa lasata de acestea, dupa care adaugam ardeiul gras. Mai lasam la calit un minut apoi adaugam pieptul de pui. Il calim pana se albeste complet, apoi adaugam varza. Calim totul un minut la foc iute, condimentam cu praful de ghimbir si sare, apoi dam deoparte. Rasturnam amestecul din wok intr-un castron.
4. Adaugam in wok uleiul de masline ramas, apoi taieteii si 3-4 linguri cu sos de soia. Prajim taieteii 1-2 minute, dupa care rasturnam peste ei amestecul de legume si piept de pui. Adaugam 3 linguri cu sos de soia si sosul chili. Mai lasam un minut la foc iute, amestecand continuu. Turnam apoi uleiul de susan, amestecam, luam de pe foc si servim.
Particip cu aceasta reteta la Dulce Romanie - provocarea lunii Aprilie , gazduita luna acesta de blogul Adinei.
Pofta buna!
Super poza iar mancarea ...nu mai spun!
RăspundețiȘtergereMinunat! Asta as vrea la cina... pastrez idea pentru zilele viitoare!
RăspundețiȘtergereLicuta draga , arata tare bine taiteii tai , iar daca doresti poti participa la provocare cu aceasta reteta!!! ;)
RăspundețiȘtergereArata intr-un mare fel!!!! O reteta ce merita incercata!
RăspundețiȘtergereAsa ceva nu se refuza!!! Deci, fur un castronel :)
RăspundețiȘtergereExcelenta mancare ! Imi place ! :)
RăspundețiȘtergereNu am folosit niciodata taietei chinezesti dar vazand la tine ai reusit sa ma convingi sa cumpar si sa prepar si eu.Arata tare bine.
RăspundețiȘtergereSeara minunata sa ai!
Multumesc frumos, Teo!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!Bineinteles draguta!
Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Mirela!!!
Multumesc frumos, Maria!!! Trebuie sa-i incerci, sunt o bunatate:)!
Va pup si va doresc un weekend minunat!