Pentru acesti biscuiti deliciosi trebuie sa-i multumesc Dianei! O reteta care mi se pare cat mai aproape de cea originala, poate chiar mai buni. Sunt preferatii copilului meu si aproape ca ne-am batut pe ei:))
Ingrediente:
Pentru biscuiti:
85 gr unt la temperatura camerei
100 gr zahar alb
40 gr zahar brun
un varf de cutit de sare
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita de ness
2 galbenusuri
110 gr faina alba cernuta
80 gr cacao cernuta
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie
100 gr zahar alb
40 gr zahar brun
un varf de cutit de sare
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita de ness
2 galbenusuri
110 gr faina alba cernuta
80 gr cacao cernuta
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie
Pentru umplutura:
60 gr unt la temperatura camerei
140 gr zahar pudra cernut
1 lingurita esenta de vanilie
140 gr zahar pudra cernut
1 lingurita esenta de vanilie
Preparare:
1. Facem mai intai biscuitii procedand astfel: intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul alb si cel brun, pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam pe rand sarea, praful de copt, bicarbonatul, cafeaua si esenta de vanilie. Mixam bine pana se omogenizeaza compozitia si apoi adaugam pe rand galbenusurile.
2. Adaugam faina care am amestecat-o in prealabil cu cacaua, amestecand cu mixerul la viteza mica. Obtinem un aluat gros si sfaramicios, pe care trebuie sa-l framantam putin cu mana pana se formeaza o bila compacta, numai buna de modelat.
2. Adaugam faina care am amestecat-o in prealabil cu cacaua, amestecand cu mixerul la viteza mica. Obtinem un aluat gros si sfaramicios, pe care trebuie sa-l framantam putin cu mana pana se formeaza o bila compacta, numai buna de modelat.
3. Pregatim aluatul, intinzand o foaie groasa cam de jumatate de centimetru. Pentru a intinde foaia, presaram pe masa putin praf de cacao. Taiem cerculete la ce marime dorim sau cu orice forma (eu am avut o forma rotunda metalica de 4 cm diametru). Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu o forma rotunda de 3 cm diametru am strantat deasupra un cerculet pe fiecare biscuite, ca sa fie cat mai asemanatori cu cei cumparati din comert. La unii nu am nimerit sa fac chiar perfect cercul, dar s-au mancat si asa:)
4. Ii introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute. Chiar daca o sa vi se para ca-s prea moi, nu ii mai lasati in cuptor pentru ca se intaresc prea mult si de la cacao se amarasc. Dupa 5 minute, ii scoatem de pe foaia de copt si ii lasam sa se raceasca complet.
5.
Umplutura o facem astfel: batem untul spuma cu zaharul pudra si
vanilia, pana obtinem o crema fina si pufoasa. Umplem biscuitii cu crema
din belsug, dupa care ii lasam cateva ore la rece sa se intaresca
crema. Sunt si mai deliciosi dupa o zi sau doua, bineinteles daca mai raman:))
arata perfect!pupici!
RăspundețiȘtergereAm venit sa-i mai admir si aici,trebuie sa-i incec si eu,arata minunat!Pupici
RăspundețiȘtergereWoooow, sunt uimita cat de bine pot arata! Sunt perfecti si pot paria ca sunt si gustosi
RăspundețiȘtergereSunt perfectiii Licuta !Abia asteptam sa incercam si noi reteta:) te pupam.
RăspundețiȘtergereSunt superbi!
RăspundețiȘtergereI-am gustat pe cei ai Dianei si stiu ca sunt super mega deliciosi! Cred si eu ca v-ati batut pe ei ;)
Te pup draga mea!
Maine ii voi prepara si eu. Sunt mare fan Oreo...mare, mare fan chiar. Multe multumiri pentru reteta impartasita!
RăspundețiȘtergereSuper, de-abia astept sa-i incerc !
RăspundețiȘtergerece bine arata, saptamana viitoare o sa ii incerc si eu!
RăspundețiȘtergereDoamne, cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereSigur sunt mai buni decat cei din comert. Si arata si mult mai bine.
RăspundețiȘtergereArata PERFECTI!!!
RăspundețiȘtergereLicuta draga, biscuiti astia sunt PERFECTI!! Nu glumesc, sunt fara cusur ;)
RăspundețiȘtergereNu pot sa zic decat ca sunt perfecti !!!!
RăspundețiȘtergereLicuta ,te astept cu mare drag sa participi la provocarea Dulce Romanie din aceasta luna :http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/.
O luna de vis sa ai !!
Licuța dragă,arată atat de bine ca trebuie sa ii incerc. Atata doar as vrea să întreb, cam cât de tare trebuie încins cuptorul... potrivit sau fierbinte sa ii ia repede ? Mulțumesc mult .
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Diamond!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Flory!!!
Multumesc frumos, Oana!!!Foarte gustosi:)
Multumesc frumos, Sisters'Kitchen!!!
Multumesc frumos, Emily!!!
Multumesc frumos, Aurora!!!Cu mare placere:)!
Multumesc frumos, Pansy!!!
Multumesc frumos, Caietul cu retete!!!Astept impresii dupa ce ii faci:))
Multumesc frumos, Natalia!!!
Multumesc frumos, Rita!!!Poate nu arata chiar asa de bine ca cei din comert, dar cu siguranta sunt mult mai buni:)
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Paula!!!Esti o draguta:)
Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!
Multumesc frumos pentru invitatie, Adina! Ai lansat o adevarata provocare cu ingredientele alese:)
RăspundețiȘtergereSper din tot sufletul sa am timp sa pot participa!
Te pup si iti doresc o saptamana cat mai frumoasa!
Multumesc frumos, Ioan!!!
RăspundețiȘtergereImi pare rau ca nu pot da temperaturile in grade, dar din pacate cuptorul meu este unul clasic:(
Trebuie sa fie fierbinte cuptorul cand pui biscuitii la copt. Cum ai spus si tu, sa-i ia focul repede, tinand cont ca nu se tin decat 10 minute.
O seara minunata iti doresc!
Arata grozav si sunt incomparabili ca gust si calitate.
RăspundețiȘtergereCat de frumosi sunt... nu mai plec de aici!
RăspundețiȘtergereimi plac tare mult acesti biscuiti; ti-au iesit perfect! te pup
RăspundețiȘtergereOfff cat de bine poate sa arate! Sunt perfecti!! Pupici!!
RăspundețiȘtergereSuper.Abia astept sa fac si eu.
RăspundețiȘtergereCatalina,o fosta colega de la finante banci ;)
Exceptionali!
RăspundețiȘtergereO sa-i fac foarte curand!
Multumesc frumos, Alina Vicu!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Alina!!!
Multumesc frumos, Adela!!!
Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!
Multumesc frumos, Catalina!!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ma vizitezi si abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit:)
Te pup si iti doresc o seara minunata!
Multumesc frumos, Adina!!!Astept impresii:)
RăspundețiȘtergereTe pup!
Arata fantastic de bine! Mai bine decat cei din comert! Felicitari.
RăspundețiȘtergereThank you! We made these today and they are fantastic!
RăspundețiȘtergereNice! Made these today and they turned out fabulous! Thank you!
RăspundețiȘtergereLicuta, ti-am furat reteta! Noi iubim maxim biscuitii Oreo si abia astept sa incerc reteta ta - arata minunat!
RăspundețiȘtergereTe imbratisez!
Ce minunatie! Super!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Diana!!!
RăspundețiȘtergereGlad to hear that you like, Diana!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Diana Oana!!! Sunt super buni si astept impresii daca ii faci! Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Impresii & Fotografii!
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!
In loc de ness ce putem folosi? Ii fac pentru copii.
RăspundețiȘtergereDora, renunta la nes si nu trebuie sa-l inlocuiesti cu altceva. Sunt deliciosi si fara!
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!
Multumesc!
Ștergeremerg si fara cacao
RăspundețiȘtergere