30 martie 2013

Biscuiti Oreo




        Pentru acesti biscuiti deliciosi trebuie sa-i multumesc Dianei! O reteta care mi se pare cat mai aproape de cea originala, poate chiar mai buni. Sunt preferatii copilului meu si aproape ca ne-am batut pe ei:))



Ingrediente:
Pentru biscuiti:
85 gr unt la temperatura camerei
100 gr zahar alb
40 gr zahar brun
un varf de cutit de sare
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita de ness
2 galbenusuri
110 gr faina alba cernuta
80 gr cacao cernuta
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie


Pentru umplutura:
60 gr unt la temperatura camerei
140 gr zahar pudra cernut
1 lingurita esenta de vanilie


Preparare:
1. Facem mai intai biscuitii procedand astfel: intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul alb si cel brun, pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam pe rand sarea, praful de copt, bicarbonatul, cafeaua si esenta de vanilie. Mixam bine pana se omogenizeaza compozitia si apoi adaugam pe rand galbenusurile.
2. Adaugam faina care am amestecat-o in prealabil cu cacaua, amestecand cu mixerul la viteza mica. Obtinem un
aluat gros si sfaramicios, pe care trebuie sa-l framantam putin cu mana pana se formeaza o bila compacta, numai buna de modelat.




3. Pregatim aluatul, intinzand o foaie groasa cam de jumatate de centimetru. Pentru a intinde foaia, presaram pe masa putin praf de cacao. Taiem cerculete la ce marime dorim sau cu orice forma (eu am avut o forma rotunda metalica de 4 cm diametru). Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu o forma rotunda de 3 cm diametru am strantat deasupra un cerculet pe fiecare biscuite, ca sa fie cat mai asemanatori cu cei cumparati din comert. La unii nu am nimerit sa fac chiar perfect cercul, dar s-au mancat si asa:)
4. Ii introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute. Chiar daca  o sa vi se para ca-s prea moi, nu ii mai lasati in cuptor pentru ca se intaresc prea mult si de la cacao se amarasc. Dupa 5 minute, ii scoatem de pe foaia de copt si ii lasam sa se raceasca complet.
 


 
5. Umplutura o facem astfel: batem untul spuma cu zaharul pudra si vanilia, pana obtinem o crema fina si pufoasa. Umplem biscuitii cu crema din belsug, dupa care ii lasam cateva ore la rece sa se intaresca crema. Sunt si mai deliciosi dupa o zi sau doua, bineinteles daca mai raman:))




Pofta buna!

39 de comentarii:

  1. Am venit sa-i mai admir si aici,trebuie sa-i incec si eu,arata minunat!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Woooow, sunt uimita cat de bine pot arata! Sunt perfecti si pot paria ca sunt si gustosi

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt perfectiii Licuta !Abia asteptam sa incercam si noi reteta:) te pupam.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt superbi!
    I-am gustat pe cei ai Dianei si stiu ca sunt super mega deliciosi! Cred si eu ca v-ati batut pe ei ;)

    Te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Maine ii voi prepara si eu. Sunt mare fan Oreo...mare, mare fan chiar. Multe multumiri pentru reteta impartasita!

    RăspundețiȘtergere
  6. Super, de-abia astept sa-i incerc !

    RăspundețiȘtergere
  7. ce bine arata, saptamana viitoare o sa ii incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sigur sunt mai buni decat cei din comert. Si arata si mult mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Licuta draga, biscuiti astia sunt PERFECTI!! Nu glumesc, sunt fara cusur ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu pot sa zic decat ca sunt perfecti !!!!
    Licuta ,te astept cu mare drag sa participi la provocarea Dulce Romanie din aceasta luna :http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/.
    O luna de vis sa ai !!

    RăspundețiȘtergere
  11. Licuța dragă,arată atat de bine ca trebuie sa ii incerc. Atata doar as vrea să întreb, cam cât de tare trebuie încins cuptorul... potrivit sau fierbinte sa ii ia repede ? Mulțumesc mult .

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc frumos, Diamond!!!

    Multumesc frumos, Flory!!!

    Multumesc frumos, Oana!!!Foarte gustosi:)

    Multumesc frumos, Sisters'Kitchen!!!

    Multumesc frumos, Emily!!!

    Multumesc frumos, Aurora!!!Cu mare placere:)!

    Multumesc frumos, Pansy!!!

    Multumesc frumos, Caietul cu retete!!!Astept impresii dupa ce ii faci:))

    Multumesc frumos, Natalia!!!

    Multumesc frumos, Rita!!!Poate nu arata chiar asa de bine ca cei din comert, dar cu siguranta sunt mult mai buni:)

    Multumesc frumos, Simona!!!

    Multumesc frumos, Paula!!!Esti o draguta:)

    Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc frumos pentru invitatie, Adina! Ai lansat o adevarata provocare cu ingredientele alese:)
    Sper din tot sufletul sa am timp sa pot participa!
    Te pup si iti doresc o saptamana cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc frumos, Ioan!!!
    Imi pare rau ca nu pot da temperaturile in grade, dar din pacate cuptorul meu este unul clasic:(
    Trebuie sa fie fierbinte cuptorul cand pui biscuitii la copt. Cum ai spus si tu, sa-i ia focul repede, tinand cont ca nu se tin decat 10 minute.
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata grozav si sunt incomparabili ca gust si calitate.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cat de frumosi sunt... nu mai plec de aici!

    RăspundețiȘtergere
  17. imi plac tare mult acesti biscuiti; ti-au iesit perfect! te pup

    RăspundețiȘtergere
  18. Offf cat de bine poate sa arate! Sunt perfecti!! Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Super.Abia astept sa fac si eu.
    Catalina,o fosta colega de la finante banci ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Exceptionali!
    O sa-i fac foarte curand!

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc frumos, Alina Vicu!!!

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Alina!!!

    Multumesc frumos, Adela!!!

    Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc frumos, Catalina!!!
    Ma bucur ca ma vizitezi si abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit:)
    Te pup si iti doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumesc frumos, Adina!!!Astept impresii:)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  24. Arata fantastic de bine! Mai bine decat cei din comert! Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  25. Thank you! We made these today and they are fantastic!

    RăspundețiȘtergere
  26. Nice! Made these today and they turned out fabulous! Thank you!

    RăspundețiȘtergere
  27. Licuta, ti-am furat reteta! Noi iubim maxim biscuitii Oreo si abia astept sa incerc reteta ta - arata minunat!

    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  28. Glad to hear that you like, Diana!

    RăspundețiȘtergere
  29. Multumesc frumos, Diana Oana!!! Sunt super buni si astept impresii daca ii faci! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  30. Multumesc frumos, Impresii & Fotografii!
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  31. In loc de ness ce putem folosi? Ii fac pentru copii.

    RăspundețiȘtergere
  32. Dora, renunta la nes si nu trebuie sa-l inlocuiesti cu altceva. Sunt deliciosi si fara!
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  33. merg si fara cacao

    RăspundețiȘtergere