Usor de preparat, acest chec aperitiv se serveste rece, fie dimineata la micul dejun sau pentru mese festive la diferite ocazii!
Ingrediente:
5 oua
120 gr faina
5 linguri ulei
1/2 ardei gras rosu
120 gr sunca de Praga
2-3 fire de ceapa verde
140 gr cascaval ras pe razatoarea mica
1/2 plic praf de copt
sare
piper
Preparare:
1. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem impreuna cu uleiul si un praf de sare, iar albusurile le batem separat cu mixerul pana se intaresc (aproximativ 10 minute).
2. Incorporam treptat in spuma de albusuri galbenusurile, amestecand incet cu o lingura. Adaugam cate putin faina amestecata cu praful de copt, apoi calcavalul ras si celelalte ingrediente pe care le-am taiat cubulete. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Nu prea multa sare pentru ca sunca si cascavalul sunt deja sarate.
3. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava de chec cu dimensiuni de 25x11 cm si rasturnam compozitia rezultata. Introducem tava in cuptorul preincalzit, si coacem la foc potrivit pentru aproximativ 45-50 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
4. Cand este gata il lasam 10 minute in tava si apoi il rasturnam pe un gratar metalic. Dupa ce s-a racit complet il taiem felii si il servim.
Pofta buna!
Bun, bun! Daca nu incepea postul acum ma apucam de el! Te pup, seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereMmmhhh tare bine arata, iubita! Ce pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergereSunt fan chec aperitiv! Arata foarte frumos si apetisant!
RăspundețiȘtergereSi noua ne pac chec-urile aperitiv! Sunt tare gustoase!
RăspundețiȘtergereTare mult imi plac checurile aperitiv!! Fur reteta!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Anca!!!Da, pentru cine tine post trebuie sa mai astepte:)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Mi Ka!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Fancy Cake!!!Si noua ne plac foarte mult!
Multumesc frumos, Simona!!!
Va pup si va doresc o seara minunata!
Excelent checul tau! Am facut si eu acum ceva vreme. Gustul e minunat, iar amestecul de culori il face apetisant. Pupic!
RăspundețiȘtergereLicuta draga , numai bunatati faci , iar pozele sunt superbe mereu !!! <3
RăspundețiȘtergereimi saliveaza gura la cat de bine arata mancarea asta....felicitari
RăspundețiȘtergere................
medic dentist
Imi place tare mult felul asta de chec aperitiv...........sunt frumoase, gustoase si rapid de "confectionat"
RăspundețiȘtergereArata senzational! Trebuie sa incerc si eu reteta!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Rita!!!Asa este!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos, Cosmin!!!
Mutumesc frumos, Maria!!!Foarte adevarat ce ai spus:)
Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!
Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!
superb si delicios
RăspundețiȘtergereAsa il fac si eu doar ca mai pun si masline :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Emily!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Oaky_yna!!!Mmm, bun tare si cu masline!
Va pup cu mare drag!