O prajiturica aromata si pufoasa, din care n-as refuza o feliuta sau poate... chiar doua, trei:))!
Ingrediente:
170 gr curmale fara samburi
120 gr stafide
200 ml ceai aromat, fierbinte
130 unt moale
130 gr zahar brun
60 gr nuca tocata marunt
230 gr faina pentru prajituri
1 ou batut cu un praf de sare
100 ml lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de migdale
1 lingurita esenta de vanilie
170 gr curmale fara samburi
120 gr stafide
200 ml ceai aromat, fierbinte
130 unt moale
130 gr zahar brun
60 gr nuca tocata marunt
230 gr faina pentru prajituri
1 ou batut cu un praf de sare
100 ml lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de migdale
1 lingurita esenta de vanilie
Preparare:
1. Punem curmalele si stafidele intr-un castron. Turnam ceaiul peste ele si lasam sa stea timp de 30-40 de minute pana se inmoaie bine si se absoarbe o parte din lichid, apoi scurgem lichidul ramas.
2.Batem untul cu zaharul pana ce compozitia devine usoara si pufoasa, apoi adaugam
treptat oul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, esenta de migdale si vanilie; si la urma incorporam curmalele, stafidele si nuca, amestecand incet cu o lingura.
3. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma rotunda, cu dimensiuni aproximative 20 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45-50 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoare si daca mai este nevoie mai tinem inca 5 minute.
4. Lasam prajitura sa stea in forma timp de 10 minute si apoi o rasturnam pe un gratar. Dupa ce s-a racit complet, o pudram cu zahar pudra si putem servi.
Pofta buna!
Imi plac mult prajiturile astea,in diverse combinatii,toate delicioase!Pupici
RăspundețiȘtergereCe bine arata prajitura asta, iar sectiunea e imbietoare rau ;) Te pup
RăspundețiȘtergerePare super pufoasa, si ai folosit doar 1 ou! Salvez reteta, trebuie sa o incerc neaparat!
RăspundețiȘtergeresuperba si delicioasa <3
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta, desi imi plac curmalele nu am facut pana acum nici o prajitura cu ele, dar intotdeauna trebuie sa existe un inceput...
RăspundețiȘtergereCurmalele sunt delicioase in prajituri, le-am incercat :). Praji e chipesa !
RăspundețiȘtergerePaste fericit, Licuta!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite alaturi de cei dragi Licuta ! :)
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite alaturi de cei dragi !!
RăspundețiȘtergereNici eu nu refuz o felie!
RăspundețiȘtergerePup si zi minunata!
Multumesc frumos, Flory!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Paula!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Emily!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Multumesc frumos, Dana!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Mirela!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Va pup cu mare drag si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!
o prajitura perfecta de Sf Nicolae alaturi de familie cu o ceasca de ceai sau vin fiert.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Miss Kathy!!!Asa este!
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!